Aparatul de aer condiționat, cum îl alegi și unde e bine să îl montezi
05 aug, 12:13

Aer condiționat     FOTO: RelaxingWhiteNoise.com
Când alegeți un aparat de aer condiționat gândiți-vă câte camere aveți, cum comunică acestea între ele, dar și care este suprafața casei.

Pe aceste temperaturi caniculare, un aparat de aer condiționat este mai mult decât binevenit. Dacă locuința voastră are mai multe camera, vedeți cum acestea comunică între ele întrucât holul și ușile influențează cum va circula aerul rece în casă.

Dacă ai un apartament amenajat în stil open space, atunci măsoară doar suprafața camerelor și comandați tipul de aparat potrivit. Ar fi bine să luați în calcul și dimensiunile ferestrelor deoarece în zilele caniculare apare efectul de seră și temperaturile din casă cresc mult.

Trebuie să aveți grijă și unde montați aparatul în așa fel încât aerul condiționat să nu vă bată în cap. Să nu poziționați aparatul e aer condiționat pe hol cu gândul că va răcori toate camerele deoarece nu se va întâmpla asta.

Unitatea externă a aparatului de aer condiționat trebuie făcută astfel încât distanța dintre aceasta și perete să fie de 10-15 cm. Astfel, circulația aerului se face mai ușor și răcirea condensatorului va fi mai eficientă. Apoi, traseul frigorific nu trebuie să se facă prin structura de rezistență a clădirii. Mai mult, trebuie să asiguri și o pantă minimă pentru tubul de evacuare a condensului, însă dacă acest lucru nu este posibil ia în considerare folosirea unei pompe de condens, cumsa.ro.

G Ad:

Agustín Fernández Villar, coordonator al Spitalului de Urgență Quirónsalud Madrid, susține că temperatura ideală la care trebuie să setăm aerul condiționat este între 20 și 22 de grade. Setata greșit, acest aparat poate duce la uscarea căilor respiratorii și de aici la o serie de afecțiuni precum rinită, sinuzită, probleme cu faringele și chiar, uneori, pneumonie. Experții mai spun că diferența de temperatură dintre exterior comparativ cu interiorul clădirilor sau vehiculelor mărește posibilitatea de a ne îmbolnăvi, potrivit DC News.

Aerul condiționat a devenit indispensabil în perioada de caniculă, însă medicii atrag atenția asupra bolilor pe care acesta ni le poate provoca. Aerul condiţionat nu ne afectează viaţa dacă suntem sănătoşi, însă poate reactiva o problemă mai veche de sănătate şi care nu a fost tratată. Nu în ultimul rând, aparatul de aer condiţionat trebuie curăţat anual, pentru a nu declanşa rinite alergice din cauza prafului, recomandă medicul ORL Remus Mihalcea la Antena 3.

Ştiri Recomandate

Din ce în ce mai mulți pacienți sunt internați în stare gravă la Terapie Intensivă. Foto: RoVaccinare
BREAKING NEWS
Alimentele pe care să le mănânci ca să previi anemia
Dietele de slăbit care îți mențin inima fericită
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri