Anxietatea, cum îi faci față: cinci sfaturi pentru a depăși condiția

Anxietatea poate fi agravată de lipsa de somn
Iată cinci sfaturi pentru a face față anxietății, de la specialiști.

Anxietatea și atacurile de panică au devenit dintre cele mai frecvente probleme ale zilelor noaste. Cel am iadesea este incriminat stresul, ca și principală cauză aceastor stări. 

Iată cinci sfaturi pentru a depăși stările de anxietate pentru totdeauna, oferite de specialiști.

1 - Anxietatea nu este vina ta

Înțelegerea rădăcinilor anxietății este esențială și, de asemenea, realizarea faptului că nu este vina ta este primul pas pentru a te îndepărta de efectele sale invalidante asupra vieții.  Explicațiile specialiștilor spun că se întâmplă din cauza faptului că suntem programați să supraviețuim. Este ca și cum am avea economii în bancă, care pot fi utilizate în caz de urgență. Cu toate acestea, acest sistem depășit este în mod constant declanșat din cauza presiunilor vieții moderne. Cortizolul (hormonul stresului) este declanșat și eliberat persistent, făcându-ne să trăim într-o stare permanentă de stres maxim, denumit de speciașiști „luptă sau fugi”. Acest lucru s-a dezvoltat într-un model de răspuns automat; ne-am dezvoltat anxietatea.

2 - Înțelege puterea subconștientului

Partea subconștientă a minții este foarte deschisă și sugestibilă și ai mult mai mult control asupra ei decât ți-ai putea imagina, de fapt, ai o autoritate completă asupra calmării anxietății și concentrării asupra calmului și a încrederii. Datorită naturii extrem de impresionabile a subconștientului, este important să înveți cum să comunici cu acesta. Dacă crezi că mintea ta subconștientă este ca un copil mic și mintea conștientă este părintele, tot ceea ce spui condiționează un răspuns fie de frică, fie de iubire în funcție de gândurile tale. A deveni mai pozitiv nu înseamnă a schimba cine ești, ci a accesa o parte din tine care este deja acolo. Este vorba de a atinge sinele tău superior, cel mai bun sine sau sinele executiv - partea din tine care este liberă și trăiește momentul. Aceasta este puterea de a vă programa subconștientul să se concentreze mai degrabă pe iubire decât pe frică, cea care determină anxietatea.

3 - Vorbește despre tine la modul pozitiv 

Modul în care vorbești despre viața ta (în mintea ta și cu voce tare pentru alții) este în esență un mod de a-ți crea propria poveste, atât pentru tine, cât și pentru alte persoane. Cuvintele pe care le folosești pentru a te descrie pe tine însuți, familia ta, unde trăiești și munca pe care o faci sunt importante. Aceste cuvinte formează cadrul modului în care te vezi și viața pe care ai creat-o. Cum te descrii, cum îți descrii familia, casa și munca, este povestea pe care ți-o spui și care are un impact uriaș asupra vieții tale de zi cu zi. TU spui povestea pentru tine.

Primul lucru dimineața și ultimul lucru pe timp de noapte – vizualizează modul în care vrei să gândești, să simți și să te comporți. Ca oameni, suntem unici în capacitatea noastră de a ne imagina. Când închizi ochii și îți imaginezi ceva, corpul tău va răspunde imaginilor din mintea ta ca și cum evenimentul s-ar întâmpla cu adevărat. În fiecare zi, recunoașteți ce a fost bun în ziua respectivă. Mintea formează amintiri prin experiențe, deci este util să recunoaștem evenimentele pozitive și să ne bazăm pe acestea.

4 – Învață să te iubești

A deveni adult înseamnă în esență mutarea puterii și responsabilității de la părinți la tine. Este vorba despre renunțarea la orice durere, reală sau percepută din trecut și realizarea faptului că pentru a te simți în siguranță și iubit trebuie să cultivi aceste sentimente din interior. Realizarea deplină a faptului că ești responsabil pentru tine este un pas fundamental pentru bunăstarea mentală. Ai tot ce ai nevoie în tine, ești complet și întreg. Simțind că ești demn de grijă și dragoste și să oferi asta, pentru tine este eliberare. Cea mai importantă relație pe care o vei avea vreodată este cea pe care o ai cu tine.

Renunță la obiceiul gândirii negative. Gândirea negativă este un obicei și obiceiurile trebuie rupte atunci când ai de-a face cu anxietatea. Vorbirea negativă de sine (criticul interior) este adesea un obicei de care nici măcar nu suntem conștienți. Urmărindu-ți gândurile, poți începe să afli multe despre modul în care îți funcționează mintea și efectul pe care îl au gândurile tale asupra sentimentelor tale și, în cele din urmă, cum te comporți. Când îți spui că nu ai energie sau că ești sătul, stresat și frustrat, atunci asta vei simți. Sună familiar?

5 - Începe să te îngrijești

Obiceiul de a te îngriji este esențial de implementat atunci când este vorba de anxietate. Corpul tău răspunde bine la satisfacerea nevoilor sale și recunoaște în curând recompensele unui obicei sănătos de auto-îngrijire. După o perioadă, corpul tânjește după această îngrijire. De exemplu, dacă ai început să faci sport, corpul tău va începe să se aștepte automat la acest lucru și va simți lipsa mișcării atunci când o vei întrerupe.

Dacă ai avut vreodată un animal de companie, darămite un copil, atunci vei ști câtă grijă și atenție este nevoie pentru a avea grijă de ei.

Este important să subliniem necesitatea stabilirii unui program de auto-îngrijire care să funcționeze. Cuvintele de menționat aici sunt „sine” și „grijă”. Când îți pasă de tine însuți te iubești și ai un respect sănătos pentru a-ți servi propriile nevoi. Odată cu aceasta vine un profund sentiment de iubire și compasiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel