Alimentul #1 care stimulează sănătatea creierului. Este ușor de găsit și de mâncat!
18 ian 2021, 14:02

A-ți menține creierul sănătos nu numai că te va face să te simți mai concentrat și să îți îmbunătățești starea de spirit, dar te poate ajuta și la prevenirea bolilor pe termen lung.

O dietă echilibrată, care include o varietate de alimente sănătoase, și limitarea acelora dăunătoare, cum ar fi prăjiturile și alimentele cu zaharuri adăugate, pot fi secretul unui creier sănătos.

De departe, un aport semnificativ îl au fructele de pădure.

De ce fructele de pădure sunt cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului

 

„Antioxidanții sunt esențiali pentru sănătatea creierului”, spune Maggie Moon, autoarea best-seller-ului Dieta MIND, deoarece creierul este sensibil la stresul oxidativ și la inflamație . De exemplu, atunci când creierul experimentează stresul oxidativ, s-ar putea să îți fie greu să te concentrezi. Antioxidanții ajută la contracararea stresului.

Fructele de pădure se află în fruntea listei nu numai pentru că sunt pline de antioxidanți, ci și pentru că sunt accesibile. Le poți mânca simple sau poți face un smoothie din ele. 

Un alt bonus? Boabele conțin flavonoide, compuși vegetali care pot ajuta la prevenirea bolilor precum cancerul, bolile de inimă și demența. 
Alte alimente care stimulează creierul

Dar de ce să ne oprim la fructele de pădure, nu?

 

Alte două alimente pe care Moon le recomandă sunt verdețurile și fructele de mare.

Fructele de mare conțin acizi grași omega-3, ce pot combate inflamația și pot ajuta membranele celulare ale creierului să rămână sănătoase, spune Moon, citată de eatingwell.com.

"Având o cantitate bună de acești omega-3, ne vom menține creierul capabil să producă noi celule cerebrale, care este legată de o dispoziție mai bună și de o funcție cognitivă mai bună."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?