Alimentele care nu s-au scumpit în pandemie

Pandemia a lovit și în industria alimentară! Multe dintre alimentele din rafturile magazinelor s-au scumpit, dar unele au stagnat, ba chiar s-au ieftinit. 

Producătorii şi procesatorii de carne din România spun că au depozitele pline cu marfă congelată, pentru că nu reușesc să o vândă pe toată, în condițiile în care cumpărătorii fie se orientează spre produse mai ieftine, fie nu mai cumpără ca în anii trecuți. Spre exemplu, cei din industria ospitalităţii, grav lovită de pandemie, cumpără mult mai puţină materie primă decât în trecut. La lactate, tendinţa actuală a consumatorilor este de a se reorienta spre produsele care au un termen de valabilitate mai mare.

Pe piaţa cărnii şi a semi-preparatelor, cererea a scăzut în special la produsele cu valoare aduagată mai mare, cum ar fi pieptul de pui, potrivit datelor din piaţă, notează Antena3. 

„Am ajuns în situaţia în care astăzi, suntem în luna august, în plină vara, când se vindea foarte bine, litoralul zbârnaia, noi sa avem depozitele pline de congelate, să avem un pret mic şi sa nu vindem. Acum suntem cu depozitul la maxim si nici nu reuşim sa vindem, nici stocurile nici productia curenta. Nu mai zic că preţurile sunt foarte jos”, a spus Puiu Ilisei, producător carne de pui.

Pe de altă parte, deşi producătorii şi procesatorii de carne susţin că au scăzut preţurile în timpul pandemiei, comercianţii nu le-au ajustat, la rândul lor, dar nici nu le-au crescut cu mult. Conform INS, la raft, preţul cărnii şi al preparatelor din carne a crescut cu aproape 4% de la începutul anului. Singurele alimente care s-au ieftinit în pandemie sunt cartofii şi ouăle, potrivit aceloraşi date, mai precizează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel