Alimente despre care nu știai că pot fi TOXICE: Probabil le consumi zilnic

Migdale
Iată câteva alimente pe care le consumi zilnic, dar despre care nu știai că ar putea fi toxice.

Când ne e foame, vrem să mâncăm cât mai mult posibil cât mai curând posibil. Adesea, luăm doar o pungă de chipsuri sau ne facem un sandwich cu salată și roșii. Nu ne gândim întotdeauna la ceea ce mâncăm, dar poate ar terbui să începem de acum.

Alimente pe care nu le poți mânca oricând, oricum:

Ciuperci

Există o mulțime de ciuperci diferite și probabil ți s-a spus în copilărie că nu le poți mânca pe toate. Cele roșii cu pete albe, de exemplu, sunt cu siguranță necomestibile. Dar există mult mai multe tipuri toxice de ciuperci. Ciupercile pe care le găsești în supermarket sunt în siguranță, dar dacă te îndrepți în natură pentru a căuta ciuperci, trebuie să fii foarte atent.

Rubarbă

Când facem compot de rubarbă, tăiem frunzele și asta este foarte bine. Putem mânca tulpina fără probleme, dar frunzele de rubarbă sunt cu siguranță toxice.

Roșii

Nu trebuie să renunți cu totul la roșii. De fapt, roșiile în sine nu sunt toxice, dar tulpina și frunzele conțin o toxină care poate provoca crampe și dureri intense de stomac. Deci, scoateți întotdeauna partea de la coadă înainte de a o mânca.

Migdale

Probabil mâncăm multe migdale fără să ne gândim la asta, dar e foarte important. Asigurați-vă că mâncați întotdeauna doar migdale tratate.

Cireșe

Ne plac cireșele, dar sâmburii din mijlocul lor nu ar trebui înghițiți pur și simplu. Acestea conțin o substanță numită cianură de hidrogen și nu suntem meniți să ingerăm asta. Același lucru este valabil și pentru sâmburii de caise, mere, prune și pere.

Cartofi

Știați că cartofii cresc pe o plantă toxică? Planta este toxică, dar, din fericire, otrăvirea cartofului este foarte rară. Cu toate acestea, consumul unui cartof verde poate fi foarte periculos, deci ar trebui să-i aruncați dacă sunt verzi.

Pește balon

Consumul unui pește balon este foarte periculos. Acest pește are o otravă agresivă pentru piele și organe. Nu trebuie să subestimați niciodată această otravă, deoarece dacă este consumată, aceasta ar putea paraliza sau chiar ucide o ființă umană. Peștele poate fi servit doar de un bucătar japonez care a fost pregătit și a susținut un examen special.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel