Algeria. Epidemia de holeră, aproape de final
11 sep 2018, 00:21

Epidemia de holeră care a pus în alertă autoritățil, în urmă cu doar câteva săptămâni, este aproape de sfârșit.

Epidemia de holeră care a lovit Algeria de la începutul lunii august şi a făcut două victime "se apropie de sfârşit", a declarat luni un responsabil din cadrul Ministerului algerian al Sănătăţii, Djamel Fourar, citat de AFP.

"Doar trei pacienţi sunt în continuare spitalizaţi", a declarat Fourar pentru AFP. "Ciclul epidemiei se apropie de sfârşit (...), toţi indicatorii indică sfârşitul său", a dat asigurări el.

De la reapariţia bolii la 7 august, după 22 de ani de absenţă în Algeria, au fost identificate 98 de cazuri confirmate de holeră, a precizat luni Dr. Fourar, cu 24 de cazuri cazuri suplimentare de la 1 septembrie.

Investigație pentru aflarea originii contaminării

Duminică, după cinci zile fără confirmarea unui caz nou, vibrionul răspunzător de apariţia holerei a fost detectat la un nou pacient din Blida - regiunea cea mai afectată de epidemie - situată la aproximativ 50 de kilometri sud de Alger, a explicat responsabilul citat.

Un caz a fost înregistrat, de asemenea, în ultimele zile pentru prima dată în Oran, al doilea oraş ca mărime din Algeria, aflat la 400 kilometri vest de capitală, însă pacientul nu a fost contaminat în regiunea respectivă, a explicat Fourar, fără a preciza momentul în care a fost descoperit acest nou caz.

O investigaţie epidemiologică este în curs de desfăşurare pentru a afla originea contaminării acestui pacient, a precizat el.

 Timpul de incubaţie poate dura până la cinci zile

În prezent, regiunea Oran a fost cruţată de epidemia care a afectat în principal regiunea Blida şi regiunile limitrofe Tipaza şi Algiers şi, foarte marginal, alte trei regiuni din jur.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că timpul de incubaţie al holerei poate dura până la cinci zile, însă vibrionul holeric poate rămâne prezent în corpul purtătorilor sănătoşi până la 10 zile.

Holera este o infecţie diareică acută cauzată de ingestia de alimente contaminate sau de apă contaminată. Boala este uşor de tratat, în special prin rehidratare, dar poate fi mortală în câteva ore, în lipsa tratamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?