Alarmă de incendiu la Spitalul din Călinești. 32 de pacienți evacuați din cauza unui aparat de aer conditionat

Pompieri noaptea. FOTO: ISU B-IF
32 de pacienți cu boli cronice care erau internați la Spitalul din Călinești, județul Argeș, au fost evacuați în această dimineață după ce s-a dat alarma de incendiu. 

Conform ISU Argeș, forţe de la Detaşamentele de Pompieri Piteşti, Bradu și Garda de Intervenţie Topoloveni au fost deplasate la Spitalul de BOli Cronice din Călinești, după declanșarea alarmei de incendiu. 

Alarma a pornit pentru că un aparat de aer condiționat a scos fum, dar din fericire nu și flacără. „Este posibil să se fi topit elemente combustibile de la nivelul acestuia. Până la sosirea pompierilor, medicul de gardă a evacuat de la etajul 1 aproximativ 32 de pacienți. Nu sunt vicitime. Era risc de intoxicație dacă incendiul se propaga și, în funcție de evoluția acestuia, posibil să fi fost ceva grav, dar forțele de intervenție s-au deplasat repede la incendiu și nu sunt probleme”, a anunțat purtătorul de cuvânt ISU Argeș, Ionuț Tunaru, citat de Pro TV

Ministerul Sănătății a confirmat informația și a explicat că toți cei 32 de pacienți evacuați s-au reîntors, în siguranță, în saloane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel