Primul semn al unui AVC care îți...
Provenit din planta Camellia sinensis, ceaiul este consumat sub formă de ceai verde, negru sau Oolong.
Primul ceai verde a fost trimis din India în Japonia în secolul al XVII-lea.
În întreaga lume se produc anual aproximativ 2,5 milioane de tone de frunze de ceai. Aproximativ 20% dintre acestea sunt ceai verde.
Frunzele proaspete sunt imediat supuse la aburi pentru a opri fermentarea.
Aburul oprește enzimele care descompun pigmenții de culoare din frunze, astfel încât ceaiul rămâne verde.
Apoi, frunzele sunt uscate pentru a fi folosite în ceai. Aceste procese păstrează antioxidanții din ceaiul verde, potrivit unui studiu din 2010.
1. Antioxidanți puternici
Multe dintre beneficiile pentru sănătate pe care le oferă ceaiul verde provin de la antioxidanții care se găsesc în frunze.
Galatul de epigallocatechin (EGCG) din ceaiul verde este unul dintre cei mai puternici compuși care se găsesc în această băutură.
Studiile au descoperit că EGCG poate îmbunătăți sănătatea inimii, diabetul și este antiinflamator.
Multe dintre beneficiile pentru sănătate atribuite consumului de ceai verde se datorează conținutului de antioxidanți al băuturii.
2. Poate ajuta la pierderea în greutate
Citește contiuarea pe Spectacola și află ce alte lucruri se întâmplă în corpul tău când bei ceai verde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Primul semn al unui AVC care îți...
Acest test de sânge îți arată dacă ai...
Această terapie topește cheagurile de...
Această infecție tăcută crește riscul...
Țiuit în urechi, oboseală sau...
Descoperă temperatura ideală pentru...
Aceasta este una din cauzele pentru...
Cititul înainte de culcare este...