A refuzat internarea pe secţia COVID şi a murit în curtea Spitalului Rădăuţi: bărbatul avea test engativ, dar prezenta dificultăți respiratorii

Spital, clinică
Un bărbat a murit în curtea spitalului din Rădăuți, după ce a refuzat internarea pe secția Covid. Deși avea un test negativ, avea simptome respiratorii.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, din Feteşti, judeţul Ialomiţa, se afla în viziză în zona Rădăuţi, atunci când a început să se simtă rău, notează Antena 3. Astfel, în noaptea de joi spre vineri (19-20 august 2021), a ajuns de urgenţă la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru că respira cu dificultate. Potrivit reprezentanţilor spitalului, pacientul a ajuns joi seara, în jurul orei 21.00, la Compartimentul de Primiri Urgenţe al spitalului și prezenta dificultăţi în respiraţie, iar istoricul său medical arăta hipertensiune, sechele în urma unui infarct miocardic, un accident vascular cerebral şi obezitate.

"Testul rapid antigen pentru Covid făcut în CPU a fost negativ, la fel ca și cel din ambulanță. După investigații a fost trimis de medicul de gardă din CPU în zona tampon, dar a refuzat categoric să rămână acolo. Doamna doctor din zona tampon a vrut să-l trimită din nou la CPU, dar pacientul a refuzat și a semnat că nu rămâne în spital. În timpul în care doamna doctor vorbea la CPU el a ieșit, a coborât scările și a făcut stop cardio-respirator.

Manevrele de resuscitare au rămas fără rezultat", a declarat dr. Mihaela Bejinariu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Rădăuţi pentru monitorulsv.ro.

Bărbatul le-ar fi explicat cadrelor medicale că nu vrea să fie internat pe secţia COVID pentru că părinţii săi au murit, în spital, din cauza infecţiei cu coronavirus.

Conform reprezentanţilor spitalului el a semnat refuzul de internare la ora 23.20, iar la ora 23.40, atunci când o asistentă a ieşit după el, în curtea spitalului, pentru a-l convinge să rămână în spital, l-a găsit în stop cardiorespirator.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel