9 activități care scad riscul de demență. Unele sunt chiar plăcute

Foto: Pixabay
Există câteva obiceiuri care vă pot ajuta în reducerea riscului de a face demență.

Demența este o boală intensă, nu numai pentru persoana care o trece, ci și pentru toți cei apropiați celor afectați. Din păcate, nu se poate face încă mult pentru vindecarea demenței. Prin urmare, accentul este pus pe modul de evitare a acestuia și există o mulțime de cercetări cu privire la modul în care putem face acest lucru. Aceste zece lucruri zilnice ar putea ajuta la scăderea riscului de demență.

Contacte social

Evitarea singurătății este o modalitate de a reduce riscul de a dezvolta demență. Chiar și momentele scurte de legătură cu prietenii, familia, colegii, vecinii, colegii de clasă, prietenii sportivi și cunoscuții, indiferent dacă este în persoană sau la telefon, pot ajuta foarte mult la reducerea sentimentului de singurătate, anxietate și depresie.

Jocuri pentru creier

Ar putea fi cel mai accesibil obicei, dar acest lucru nu îl face mai puțin important. Menținerea creierului activ îl va ajuta să rămână puternic și în formă. Puteți face acest lucru cu puzzle-uri și jocuri, dar puteți lucra și la amintirea cât mai multor detalii ale zilei voastre. Acestea ar putea fi liste de produse alimentare, numere de telefon, activități din calendarul dvs. ... încercați să vă faceți creierul să facă treaba.

Somn suficient

Somnul suficient este, evident, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face. Somnul profund ne ajută să ne „curățăm” creierul și să ne organizăm. Cercetările arată o legătură directă între a dormi suficient și un risc scăzut de a dezvolta demență sau Alzheimer.

Învățarea unui instrument muzical

Nu ești niciodată prea bătrân pentru a începe să faci muzică. Învățarea de a cânta la un instrument muzical ar putea reduce riscul de a dezvolta demență, potrivit cercetărilor. Poate că ți-ai dorit întotdeauna să cânți la chitară sau ai senzația că ai fi putut fi un toboșar bun: găsirea unui hobby muzical poate fi un obicei extrem de sănătos.

Ieșitul afară

O plimbare în aer proaspăt face mult bine corpului tău. Ajută oamenii să gândească mai pozitiv, îmbunătățește digestia, stabilizează tensiunea arterială și îmbunătățește sistemul imunitar. Toate aceste avantaje pentru sănătate vă pot împiedica creierul să se îndrepte în direcția greșită. Încălțăminte și du-te!

Exerciții de respirație

Exercițiile de respirație sunt adesea văzute ca un fel de dorit, dar știința a dovedit că poate fi extrem de benefică pentru sănătatea ta. Exercițiile de atenție și respirație vă mențin mintea ascuțită și activează anumite părți ale creierului.

Mâncați sănătos

O inimă sănătoasă vă menține creierul în formă. Alimentele sănătoase pentru inimă joacă, deci, un rol în menținerea sănătății creierului. Regulile sunt simple: evitați sarea, grăsimile saturate și alimentele procesate, optați în schimb pentru legume, fructe, produse din grâu integral, nuci, leguminoase, pește și carne slabă. De asemenea, este mai bine să evitați alcoolul cât mai mult posibil pentru a vă menține inima și mintea în stare bună.

Exerciții fizice

O plimbare rapidă din când în când poate face minuni pentru sănătate. Exercițiile fizice frecvente și alimentația sănătoasă reduc riscul îmbolnăvirilor legate de vârstă, inclusiv demența.

Stimularea cognitivă

Simțiți vreodată că nu vă folosiți bine memoria? Atunci este probabil o idee bună să începeți terapia de stimulare cognitivă. Este o gură, dar această terapie oferă exerciții ușoare pentru memorie și concentrare. Acestea se fac adesea într-un cadru de grup. Împreună veți rezolva, de exemplu, puzzle-uri, grădină, vorbi despre interesele voastre, veți coace - tot felul de activități care vă stimulează creierul și, prin urmare, evitați sentimentele de singurătate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel