Ne credem mai protejați ca niciodată,...
1. Goji
Fructele de Goji sunt foarte tolerante; le place solul umed.
Dacă plantezi Goji în ghivece, asigură-te că le așezi afară în lunile calde ale anului.
Durează puțin (2-3 ani) până cresc, dar credeți-mă, merită!
Beneficiile pentru sănătate ale fructelor de Goji sunt numeroase: previn cancerul, combat semnele îmbătrânirii, favorizează pierderea în greutate și îmbunătățește nivelul colesterolului.
2. Chia
Planta de Chia nu este deloc pretențioasă, se dezvoltă rapid și tot ce trebuie să faci este să o uzi des. Vei vedea că în două săptămâni ies mugurii.
Semințele de chia sunt o sursă excelentă de fibre, acizi grași omega, proteine și antioxidanți. Partea deosebit de importantă a semințelor de chia este conținutul ridicat de fibre. Acestea conțin aproximativ 11 grame de fibre (28 de grame), ceea ce reprezintă aproximativ 42% din necesarul zilnic de fibre. Fibrele reprezintă cheia pentru pierderea în greutate și digestie. Totodată, semințele de chia sunt o sursă excelentă de fosfor, mangan, calciu, sodiu și potasiu.
3. Quinoa
Dacă te plictisești vreodată să mănânci orez, încearcă quinoa. Va adăuga o aromă și o textură complet noi alimentelor de care credeai că te-ai săturat. poate fi folosită în locul orezului sau pastelor sau pusă în salate.
Quinoa are nevoie de aproximativ 100 de zile pentru a se maturiza. Se descurcă foarte bine în zonele cu nopți răcoroase.
4. Varza Kale
Dacă o plantezi în timpul anotimpurilor reci, asigură-te că are mereu lumină.
5. Cartofi dulci
Cartofii dulci sunt mari iubitori de căldură și au nevoie de temperaturi generoase, undeva între 18 și 28 de grade Celsius. Solul ideal pentru această plantă este de tip lutos, bogat în nutrienți.
6. Oregano
Oregano este o plantă perenă care crește în aceleași condiții ca și cimbru. Poate fi plantat în zone ale casei care primesc multă lumină solară.
7. Semințe de floarea-soarelui
Floarea-soarelui crește în aproape orice zonă. Sunt plante foarte rezistente, care conțin o tonă de magneziu, cupru și vitamine.
În momentul recoltării, asigură-te că floarea este galbenă, iar semințele sunt bine coapte. Acest lucru va avea loc la aproximativ 30 până la 45 de zile după înflorire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Dispozitivul care poate depista...
Ce se întâmplă în creier dacă te trezești devreme. Un neurolog...
Boala care afectează un milion de...
Cine este Robert Prevost, noul papă...
COVID, impact grav pe termen lung....
Spatele curbat odată cu vârsta: ce...