Experiment: 500 de milioane de țânțari modificați genetic au fost eliberați în Florida
02 mai 2021, 11:46

Țânțarii transmit diferite boli, inclusiv virusul West Nile
O companie de biotehnologie a eliberat 500 de milioane de țânțari modificați genetic în Florida, iar locuitorii sunt indignați.

O companie britanică de biotehnologie numită Oxitec va elibera jumătate de miliard de țânțari modificați genetic, proiectați pentru a elibera populația locală de țânțari de-a lungul unei localități din Florida. Împerecherea și eliberarea insectelor modificate genetic pare ceva de domeniul științifico-fantasticului, însă se întâmplă deja în lumea noastră. La nivel local, unii sunt de acord cu ideea, dar alții se împotrivesc. Neînțelegerile s-au agravat, iar unii locuitori chiar au amenințat că vor distruge echipamentul companiei Oxitec.

Susținătorii spun că aceasta este o nouă modalitate de a scăpa de țânțarii enervanți și purtători de boli. Însă, alți locuitori sunt furioși pentru că ei consideră că Oxitec le-a forțat comunitatea să fie folosită pentru un experiment de editare genetică care nu a fost îndeajuns de mult verificat.

Află cum funcționează experimentul și ce urmăresc cercetătorii prin acest experiment, într-un material publicat pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Tratează micoza unghiilor acasă cu doar câteva produse naturale

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?