5 zone ale casei care ascund cele mai multe bacterii

Deși bacteriile sunt prezente peste tot, cinci zone ale casei "ascund" cei mai mulți microbi. 

Societatea pentru Microbiologie Generală dezvăluie că există de aproximativ 10 ori mai multe celule bacteriene decât celule umane în corpul nostru. Ea subliniază, de asemenea, că există unele bacterii mai puțin periculoase, care afectează doar alimentele, altele sunt utile pentru fermentarea produselor și altele pot provoca boli grave la animale și plante.

Ideea este că, deoarece nu le cunoaștem sau nu le vedem direct, este mai bine să păstrăm toate spațiile din casă curate. Unele microorganisme sunt responsabile de mirosurile neplăcute, mai ales în bucătărie și baie.

Cele 5 zone ale casei cu cele mai multe bacterii

 

1. Bucătăria

Potrivit cercetărilor, bucătăria este un focar de bacterii și microbi, din cauza anumitor ustensile, suprafețe și alimente. Cele mai multe bacterii se găsesc pe/în: 

- tocător

- frigider

- chiuvetă

- burete

2. Baia

După bucătărie găsim baia, ceea ce este paradoxal dacă ne gândim că acolo ne spălăm, pentru a scăpa de murdărie. Cu toate acestea, tocmai din acest motiv germenii și bacteriile cresc în acest spațiu. Un motiv în plus să acorzi mai multă atenție curățeniei în baie (cel puțin o dată pe săptămână). 

Cele mai multe bacterii se găsesc pe/în: periuța de dinți, robinet, chiuvetă, podea. 

3. Coșul de rufe

Hainele murdare (îmbibate cu transpirație, murdărie etc.) sunt un mediu propice pentru bacterii. Indicat ar fi ca hainele din coș să fie spălate cât mai repede, nu lăsate acolo mai mult de două-trei zile. 

4. Biroul

Biroul este una dintre zonele casei cu cele mai multe bacterii datorită accesoriilor pe care le folosim acolo. În acest spațiu avem de obicei computerul, tastatura și alte dispozitive electronice pe care le atingem în mod repetat.

5. Dormitorul

Printre ultimele zone ale casei cu cele mai multe bacterii se află dormitorul. Salteaua este plină de acarieni, bacterii și virusuri care se pot răspândi în cameră și apoi în toată casa! 

Deci, curăță salteaua și patul o dată pe săptămână, de preferință cu aspiratorul. Include dressing-ul, unde pot rămâne și acarienii și bacteriile care generează mirosuri neplăcute.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel