5 plante care te ajută să dormi profund. Trebuie să le ai în casă
13 iul 2021, 17:47

Insomnia este o problemă frecvent întâlnită, în special la persoanele care suferă de stres. Pentru un somn liniștit, decorează-ți locuința cu una dintre aceste plante:

1. Crinul păcii

Crinul Păcii se crede că oferă prosperitate spirituală, mentală și fizică. Îmbunătățește energia în casă prin purificarea aerului și neutralizarea gazelor nocive din interior. Această plantă crește bine în medii întunecate, cum ar fi un birou sau într-un colț, ferită de soare. Așezarea ei în dormitor este benefică pentru un somn odihnitor. 

Darryl Cheng, autorul The New Plant Parent, recomandă Crinul păcii în dormitor, o plantă care elimină toxinele din aer.

2. Lavandă

Când este cultivată în interior, lavanda radiază o aromă plăcută, ce poate calma în mod natural oamenii în timpul nopților nedormite.

3. Aloe vera

Aloe vera face minuni pentru a calma tăieturile și arsurile, dar știai că te poate ajuta să monitorizezi calitatea aerului? Pe lângă curățarea aerului de poluanți, frunzele de Aloe vera pot prezenta pete maronii atunci când cantitatea de substanțe chimice dăunătoare din aer devine excesivă.

4. Planta-păianjen 

Planta-păianjen este o opțiune populară pentru jardiniere suspendate. Ajută la combaterea unei varietăți de poluanți, cum ar fi benzenul, formaldehida, monoxidul de carbon și xilenul, care pot inhiba calitatea somnului. 

5. Iasomie

Iasomia atrage energie pozitivă și ajută la consolidarea relațiilor și la construirea romantismului. Mirosul său dulce și plăcut poate ajuta la calmarea unei minți stresate. Această plantă ar trebui să fie amplasată lângă o fereastră orientată spre sud, iar în grădină, ar trebui să stea în zona de nord, est sau nord-est.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?