Luni, 7 aprilie, este marcată Ziua...
Iată o listă cu 10 de alimente cauzatoare de cancer pe care probabil le consumi în fiecare zi.
Conserve
Cele mai multe cutii conțin o substanță chimică numită bisfenol-A sau BPA care afectează modul în care funcționează genele în creier. Deci, majoritatea conservelor sunt responsabile de provocarea cancerului.
Sucurile acidulate
Sucurile, cu conținut mare de zahăr, sunt o cauză principală a obezității la nivel național și pot duce la inflamație, rezistență la insulină și boală de reflux gastro-esofagian.
Somon de cultură
Somonul din crescătorii se hrănește cu diete nenaturale și se poate contamina cu substanțe chimice, antibiotice, pesticide și alți agenți cancerigeni cunoscuți.
Popcorn la microunde
Pungile pentru popcorn cu microunde conțin acid perfluorooctanoic, o toxină legată de infertilitate la femei și crește riscul apariției cancerului de rinichi, vezică urinară, ficat, pancreas și testicule. Majoritatea floricelelor folosesc ulei de soia care poate provoca probleme stomacale și erupții cutanate.
Carne procesată
Carnea procesată (mezelurile) conțin numeroase substanțe chimice și conservanți care sunt dăunători sănătății.
Chipsuri de cartofi
Chipsurile de cartofi au un conținut ridicat de elemente pentru creșterea în greutate, iar grăsimile trans excesive și sodiul pot provoca colesterol ridicat și tensiune arterială ridicată.
Uleiuri hidrogenate
Uleiurile hidrogenate (margarina) sunt deseori dezodorizate și colorate pentru a arăta atrăgătoare. Acestea conțin niveluri ridicate de acizi grași Omega-6, care pot provoca boli de inimă și diferite tipuri de cancer, în special cancer de piele.
Alimente în saramură și afumate
Alimentele afumate conțin cantități considerabile de gudron, care este un cancerigen cunoscut. Între timp, alimentele în saramură, conservate cu nitrați și colorate, sunt asociate cu rate mai mari de cancer colorectal și de stomac.
Făină albă foarte procesate
Rafinarea boabelor de grâu le distruge substanțele nutritive naturale și le conferă o rată glicemică foarte mare, care poate crește rapid nivelul zahărului din sânge și cel al insulinei.
Alimente modificate genetic
Un studiu realizat de Institutul Rowett a constatat că șobolanii, hrăniți cu alimente modificate genetic, TOȚI au prezentat deteriorarea sistemelor imunitare, creșterea celulelor precanceroase, plus creierul și ficatul mai mici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Luni, 7 aprilie, este marcată Ziua...
Telefonul tău știe că ești depresiv...
Agenţia americană pentru alimente şi...
O femeie moare la fiecare 2 minute în...
Exodul medicilor atinge cote...
Un raport cutremurător avertizează...
Este lăudat ca un aliat al somnului,...
Aceasta este greșeala pe care o fac...