Victimele agresiunilor și accidentelor nu mai plătesc asistența medicală. Lege promulgată

Legea prin care victimele agresiunilor și ale accidentelor cu autor necunoscut sunt exceptate de la plata asistenței medicale a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea care prevede exceptarea victimelor agresiunilor sau accidentelor cu autor necunoscut de la plata cheltuielilor ocazionate de asistența medicală.

„Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătății altei persoane, precum și daune sănătății propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii și au obligația să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistența medicală acordată. Sumele reprezentând cheltuielile efective vor fi recuperate de către furnizorii de servicii medicale. Pentru litigiile având ca obiect recuperarea acestor sume, furnizorii de servicii medicale se subrogă în toate drepturile și obligațiile procesuale ale caselor de asigurări de sănătate și dobândesc calitatea procesuală a acestora în toate procesele și cererile aflate pe rolul instanțelor judecătorești, indiferent de faza de judecată. Cheltuielile efective ocazionate de asistența medicală acordată nu pot fi recuperate de la victimele agresiunilor sau accidentelor cu autor neidentificabil, fiind decontate din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS)", prevede legea.

Actul normativ vizează modificarea art. 320 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel