Acesta este semnul cancerului...
Potrivit Agerpres,statul Victoria, în care se află oraşul Melbourne, s-a alăturat săptămâna aceasta inţiativei altor câteva guverne, printre care se numără şi cel al Scoţiei, punând la dispoziţie în şcolile publice tampoane şi absorbante igienice în contextul unei campanii de conştientizare privind lipsa accesului la astfel de produse.
În valoare de 20,7 milioane de dolari australieni (14 milioane de dolari americani), programul are ca principal scop reducerea ''anxietăţii şi sentimentului de ruşine'' resimţite de fete din al doilea cel mai populat stat australian pentru ca acestea să nu lipsească de la şcoală, se indică într-un comunicat emis de guvernul din Victoria.
Activiştii pentru drepturile femeilor au solicitat şi altor state australiene să ia măsuri pentru a rezolva această problemă descrisă drept neştiută, dar des întâlnită cu care se confruntă în special femeile indigene şi fără adăpost şi fetele de pe teritoriul ţării.
''Lipsa accesului la produse sanitare şi ruşinea în perioada menstruaţiei sunt probleme foarte importante cu care se confruntă numeroase fete care cresc în Australia'', a declarat Hayley Cull din partea grupului pentru apărarea drepturilor femeilor Plan International Australia.
''Acesta este un prim pas important şi cu siguranţă pot fi făcute mai multe. Am vrea să vedem toate statele din Australia urmând rapid acest exemplu'', a precizat ea pentru Thomson Reuters Foundation.
Fetele din rândul populaţiei indigene a Australiei lipsesc deseori de la şcoală în timpul menstruaţiei deoarece nu îşi permit să cumpere tampoane igienice, potrivit concluziilor unui studiu efectuat în 2017 de Universitatea din Queensland.
Australia a eliminat în acest an impozitele pe aceste produse sanitare, în urma unei petiţii din partea grupurilor pentru drepturile femeilor.
Activiştii care luptă pentru combaterea lipsei de acces la produse de igienă în perioada menstruaţiei au câştigat treptat teren în ultimii ani, Scoţia devenind anul trecut prima ţară din lume care a oferit gratuit tampoane şi absorbante în şcoli.
Însă menstruaţia rămâne un subiect tabu în numeroase ţări, printre acestea numărându-se Nepal unde, conform unui obicei hindus vechi de secole, numit ''chhaupadi'', femeile şi fetele sunt alungate din case în timpul menstruaţiei, practică ce a condus la mai multe decese, notează Thomson Reuters Foundation
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...