Un piteștean cere daune de 380.000 de euro de la o farmacie care i-ar fi vândut medicamente contrafăcute

De șapte ani un piteștean se judecă cu o farmacie care, spune el, i-ar fi vândut medicamente contrafăcute pentru hepatită B. 

Din martie, la Curtea de Apel Pitești se va rejudeca un proces început în 2014, în care un piteștean cu mai multe probleme de sănătate, cere unei farmacii despăgubiri de 380.000 de euro pentru că i-ar fi vândut medicamente contrafăcute, iar folosirea acestora i-ar fi dăunat „sănătății și integrității fizice”.

„Procesul a început la Tribunalul Argeș, iar C.M., bărbatul care cere daunele, a depus la proces documente conform cărora a fost diagnosticat cu hepatită Tip B, a urmat un tratament de vindecare de 52 de săptămâni, achiziționând de la o farmacie din Pitești începând cu iulie 2012 medicamentul PEGASYS, cu seringă de unica folosință, produs de firma Roche. Bărbatul a arătat că în martie 2013 farmacia i-a vândut un medicament contrafăcut, cu o compoziție falsificată, iar ulterior starea sa de sănătate s-a deteriorat”, notează financiarpress.ro.

În primă fază, Tribunalul Argeș a obligat farmacia să îi plătească bărbatului despăgubiri de 20.000 de euro, dar Curtea de Apel Pitești a respins cererea pacientului. Dosarul a ajuns, ulterior, la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a decis, la finalul anului trecut, ca dosarul să se rejudece la Curtea de Apel Pitești, în martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel