Un copil geniu se pregătește să absolve facultatea la numai 9 ani

Laurent Simons  are 9 ani si se pregătește să devină licențiat. FOTO CNN
Un copil minune din Belgia urmează să obțină o diplomă de licență la vârsta de numai 9 ani.  

Laurent Simons studiază inginerie electrică la Eindhoven University of Technology (TUE) - un curs greu chiar și pentru studenții cu o vârstă medie, notează CNN.

Descris de profesori drept „pur și simplu extraordinar", Laurent urmează să-și obțină diploma în decembrie.

Apoi intenționează să se angajeze într-un program de doctorat în inginerie electrică, în timp ce studiază și pentru o diplomă de medicină, a spus tatăl său pentru CNN.

Părinții săi, Lydia și Alexander Simons, au spus că au crezut că bunicii lui Laurent exagerează atunci când au spus că fiul lor are un har, dar profesorii lui au fost de acord.

"Au observat ceva foarte special despre Laurent", a spus Lydia.

Laurent a dat test după test în timp ce profesorii au încercat să-și înțeleagă amploarea talentelor sale. „Ne-au spus că este ca un burete", a spus Alexander.

În timp ce Laurent provine dintr-o familie de medici, părinții săi nu au primit până acum nicio explicație despre motivul pentru care copilul lor este capabil să învețe atât de repede.

Dar Lydia are propria sa teorie.

"Am mâncat mult pește în timpul sarcinii", a glumit ea.

TUE i-a permis lui Laurent să completeze cursul mai repede decât alți studenți.

"Acest lucru nu este neobișnuit", a declarat Sjoerd Hulshof, directorul educației al licenței TUE în inginerie electrică, într-un comunicat.

"Studenții speciali care au motive întemeiate pentru a face acest lucru pot aranja un program ajustat. În același mod, îi ajutăm pe studenții care participă la spori de de top."

Hulshof a spus că Laurent este „pur și simplu extraordinar" și l-a lăudat pe tânăr.

"Laurent este cel mai rapid student pe care l-am avut vreodată aici", a spus el. „Nu numai că este extrem de inteligent, ci și un băiat foarte simpatic".

Laurent a declarat pentru CNN că subiectul său preferat este ingineria electrică și că, de asemenea, „va studia un pic de medicină".

Progresul său nu a trecut neobservat și el este deja căutat de universități de prestigiu din întreaga lume, deși familia lui Laurent nu ar fi atrasă să numească la care dintre ele se gândește pentru doctoratul său.

"Absorbția informațiilor nu este o problemă pentru Laurent", a spus tatăl său.

"Cred că accentul se va pune pe cercetare și aplicarea cunoștințelor pentru a descoperi lucruri noi."

În timp ce, în mod evident, Laurent este capabil să învețe mai repede decât majoritatea, părinții lui sunt atenți să-l lase să se bucure și de copilărie.

"Nu vrem ca el să fie prea serios. Face orice îi place", a spus Alexander. „Trebuie să găsim un echilibru între a fi copil și talentele sale".

Laurent a spus că îi place să se joace cu câinele său Sammy și să se joace la telefon, ca mulți tineri.

Cu toate acestea, spre deosebire de majoritatea copiilor de 9 ani, el a elaborat deja ce vrea să facă cu viața sa: să dezvolte organe artificiale.

Între timp, Laurent trebuie să termine diploma de licență și să aleagă ce instituție academică va juca gazda următoarei etape în călătoria sa remarcabilă.

Înainte de asta, el intenționează să își ia vacanța în Japonia pentru o pauză, fără îndoială, binemeritată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel