Trucul suprem pentru a păstra căpșunile proaspete cât mai mult timp
04 iun, 16:16

Căpșunile sunt un aliment bogat în vitaminele C, K, antioxidanți și acid folic ale căror proprietăți sunt benefice sănătății noastre.

Cel mai bun mod de a conserva căpșunile astfel încât să reziste mai mult și să-și mențină toată aroma este spălarea lor cu oțet.

Pași pentru conservarea mai bună a căpșunilor

 

Căpșunile sunt bogate în vitaminele C, K, antioxidanți și acid folic, ale căror proprietăți sunt benefice sănătății noastre. Cu toate acestea, pentru a prelungi prospețimea lor, trebuie să urmăm o serie de sfaturi simple.

În primul rând, după cumpărarea căpșunilor, ele trebuie spălate pentru a îndepărta urmele de pământ și pesticide, bacterii sau alte microorganisme. Unii experți recomandă spălarea lor cu puțin oțet, astfel încât aceste bacterii să fie eliminate definitiv. 

G Ad:

VEZI De ce nu ar trebui să tai niciodată căpșunile înainte de a le spăla

Odată curățate, este recomandat să le uscăm suficient de bine pentru a împiedica umezeala să le facă mai moi. Apoi trebuie să le punem într-un recipient suficient de mare și să le acoperim cu hârtie, la care va trebui să facem niște găuri pentru ca fructele să respire.

Alegerea recipientului și cum să le consumăm

 

Este mai bine să păstrăm căpșunile în frigider pentru conservarea lor și, în plus, să le separăm de legume. Acest lucru se datorează faptului că etilena din fructe poate deteriora legumele. 

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă dacă mănânci avocado în fiecare zi
13 pacienți cu Covid-19 din Iași, infectați cu varianta Delta: 4 dintre ei sunt la ATI
Carantină, verificată prin GPS în Israel
Cât de des se spală blugii
3 alimente care te scapă de stres
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri