Tradiții și superstiții de Sfântul Gheorghe. Ce să faci și ce să nu faci pe 23 aprilie

Sfântul Gheorghe
Sfântul Gheorghe este sărbătorit, în fiecare an, pe 23 aprilie. În această zi, pentru a avea noroc, românii țin cont de anumite obiceiuri și tradiții. Acestea diferă, însă, de zona în care locuiesc. 

Pe 23 aprilie creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. În tradiția populară este cunoscut ca Sân-George sau Sângeorz, patronul naturii înverzite și al vegetației.

Considerat cavaler al creștinătății, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este printre puținii sfinți al căror trup nu a fost împărțit, după moartea sa, în moaște în lumea întreagă. În popor, ziua Sfântului Gheorghe marchează începutul anului pastoral.

De asemenea, Sfântul Gheorghe este, potrivit canoanelor Bisericii Ortodoxe, cel de-al doilea stâlp calendaristic, alături de Sfântul Dumitru, notează DC News

În ziua Sfântului Gheorghe, creștinii pun la porțile caselor crenguțe de fag sau iarbă verde pentru a avea un an roditor. Acele ramuri verzi sunt apoi păstrate peste an, pentru a fi folosite drept leacuri împotriva bolilor.

Se spune și că de Sfântul Gheorghe nu este bine să dormi în timpul zilei, pentru că vei lua somnul mieilor și vei fi adormit tot anul.

Urzicatul este un alt obicei practicat pe 23 aprilie. Există convingerea că prin urzicat oamenii vor fi mai ageri, mai harnici și sănătoși în anotimpul cald ce urmează să înceapă.

Ce alte superstiții și tradiții sunt legate de ziua Sfântului Gheorghe, aflați pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel