Toți elevii revin fizic în școli din 3 mai! Sorin Cîmpeanu: Sunt patru condiții

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, marți, 30 martie, că elevii revin fizic în școli din 3 mai. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ministrul spune că sunt necesare patru condiții. 

"Soluția pe care am fundamentat-o este aceasta. Lasă două săptămâni de vacanță în plus, care se pot transforma, al doilea motiv, în zile cu prezență fizică în școală, în luna iunie. Sunt patru condiții care trebuie îndeplinite, le reiau foarte scurt. Prima este deja îndeplinită, respectarea regulilor în școli. Se respectă mult mai mult în școli regulile de relaxare, de la aerisire până la purtarea măștii.

Al doilea pilon este vaccinarea, vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 de angajați vaccinați acum. (...) Al treilea element (n.r., testarea elevilor prin salivă) este esențial, primul ministru și-a asumat public în conferință de presă să spună că va susține testarea non-invazivă despre care am discutat în mai multe emisiuni. 

Un mare câștig

 

A patra condiție, însă, nu mai depinde de Ministerul Educației, pentru că constă în confirmarea ipotezelor făcute de către cei în drept să emite aceste ipoteze conform cărora în luna aprilie se va atinge vârful epidemiologic, după care o perioadă de platou este estimată a fi scurtă, și apoi un trend descendent. Regulile de protecție respectate (1), vaccinare (2), testare (3) și trend descent (4) vor da ocazia Ministerului Educației să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor școlilor, nu după scenariile verde, galben, roșu, cu prezență fizică.", a precizat Sorin Cîmpeanu la DIGI24, potrivit DCNEWS

"Deci am avea șansa ca aceste zile în plus de vacanță în aprilie să se transforme în zile de prezență fizică la sfârșit de mai, început de iunie, ceea ce este un mare câștig. Dacă am fi continuat cu predarea online este această problemă de inechitate pe care am prezentat-o și este și retezarea oricărei șanse de a avea acele zile cu prezență fizică în luna iunie. Se extinde semestrul de pe 18 iunie pe 25 iunie.", a spus ministrul Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel