Știrile zilei - 9 iulie. Cele mai importante informații din sănătate

Știrile zilei
DC Medical vă prezintă cele mai importante informații din sănătate ale zilei de 9 iulie.

Știrile zilei - 9 iulie:

DEZBATERE ONLINE: ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!” - Trustul de presă DC Media Group organizează vineri, 10 iulie, de la ora 11.00, dezbaterea online ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”. Evenimentul se transmite LIVE pe DC News TV, DC News și DC Medical, dar și pe paginile de Facebook și Youtube ale acestora. CITEȘTE MAI MULT.

Ministrul Sănătății: Nu instituim stare de urgență doar pentru două zile - Ministrul Sănătății a declarat că nu se va institui starea de urgență decât dacă vor fi 10.000 de cazuri într-o săptămână jumătate. CITEȘTE MAI MULT.

Bloc operator cu 25 de săli de operație la Timișoara. Ce dotări va mai avea proiectul - Executivul a aprobat vineri, 9 iulie, circa 25.000.000 de lei pentru construirea unui nou corp care să lege mai multe platforme din cadrul Spitalului Județean Timișoara. CITEȘTE MAI MULT.

Bani pentru bolnavii de TBC. Ce sumă a aprobat Guvernul - Guvernul a aprobat vineri, 9 iulie, o Ordonanță de Urgență pentru un program de controlul TBC în România. CITEȘTE MAI MULT.

Efectele luminii stradale și tulburările de somn ale adolescenților - Un studiu a descoperit o asociere între lumina artificială noaptea și tulburările de somn ale adolescenților. CITEȘTE MAI MULT.

Raportul MCKinsey pentru România: un dolar investit în sănătate ar aduce un beneficiu economic de 1,8 dolari - Un nou raport al Institutului Global McKinsey Global a analizat, pentru 200 de țări, pentru următoarele două decenii, cum s-ar îmbunătăți sănătatea oamenilor și cât de mari ar fi beneficiile economiei și societății. CITEȘTE MAI MULT.

Dr Simona Carniciu, despre telemedicină în tratamentul diabetului. Academia de Sănătate - Dr. Simona Carniciu, vine la Academia de Sănătate joi, 9 iulie, de la ora 18.00, pentru a discuta despre modul în care telemedicina poate fi utilă în tratamentul pacienților cu diabet. CITEȘTE MAI MULT.

Diabetici: cum este influențată circulația sângelui de hiperglicemie, explică dr. Simona Carniciu - Dr. Simona Carniciu a explicat la Academia de Sănătate de ce, pacienții diabetici, au o sensibilitate mai mare în fața infecțiilor, mai ales în contextul pandemiei de  COVID-19. Pe lângă afectarea fibrelor nervoase, circulația sângelui este afectată. CITEȘTE MAI MULT.

Telemedicina în tratamentul diabetului: beneficiile de care pacienții se vor putea bucura și după pandemie - Telemedicina în tratamentul diabetului a fost tema emisiunii Academia de Sănătate, a cărei gazdă. Irinel Popescu, a avut-o ca invitată pe dr. Simona Carniciu, medic specialist în diabet și boli de nutriție de la Centrul de cercetare, diagnostic și tratament în diabet și boli de nutriție Corposana. CITEȘTE MAI MULT

Diabeticii în pandemie: de ce sunt mai predispuși infecției, explică dr. Simona Carniciu - Diabeticii sunt mai predispuși infecției, nu doar cu COVID-19, ci cu orice fel de agent patogen. Dr. Simona Carniciu a explicat de ce se întâmplă asta, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate. CITEȘTE MAI MULT.

Țările unde glicemia se ia la farmacie. Dr Simona Carniciu explică - Medicul diabetolog Simona Carniciu a vorbit în ediția din această săptămână a emisiunii Academia de Sănătate despre cum practica luării glicemiei în farmacii din nordul Europei se răspândește pe bătrânul continent. CITEȘTE MAI MULT.

Proiectul de lege privind izolarea și carantinarea, raport favorabil de la comisia juridică a Camerei Deputaților - Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat joi, 9 iulie, un raport favorabil proiectului de Lege privind izolarea și carantinarea. CITEȘTE MAI MULT.

Opt români din Franța, testați pozitiv la noul coronavirus: erau angajați la o fermă agricolă - Opt cetățeni români aflați în Franța, angajați la o fermă agricolă au fost testați pozitiv la noul coronavirus. ei se află într-un centru de carantină. CITEȘTE MAI MULT.

Mersul pe jos, cât de benefic este pentru sănătate - Cu cât mai mult mergem pe jos într-o zi, cu atât mai multe beneficii aduce sănătății. Acestea sunt rezultatele unui studiu publicat recent. CITEȘTE MAI MULT.

Proiectul de Lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice. Amendamente PSD - DC Medical vă prezintă amendamentele propuse de PSD la proiectul de la Lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice. CITEȘTE MAI MULT.

Austria, restricții pentru cei care vin din România - Austria a  impus noi măsuri pentru cei care merg acolo din România. Astfel, după creșterea numărului de infecții din ultimele zile, cei care merg din România în Austria vor fi nevoiți să respecte unele restricții impuse de statul austriac. CITEȘTE MAI MULT.

Previziune GROAZNICĂ pentru august! Ce ne așteaptă: ”Mulți s-au supărat pentru această prognoză” - Dr. Emilian Popovici a făcut o previziune extrem de sumbră privind evoluția numărului de îmbolnăviri în luna august. Potrivit lui, în ultimele zile am avut o creștere progresivă. CITEȘTE MAI MULT.

FSSR: deficitele structurale și erorile care au dus la creșterea numărului de infecții - Federația „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) a transmis un comunicat de presă în care semnalează o serie de deficite structurale și erori sistemice despre care spun că au condus la noul val de infecții. CITEȘTE MAI MULT.

Fără asigurare medicală, deși li s-a plătit contribuția: este situația unor oameni ce au fost în șomaj tehnic - Mai multe persoane care au fost în șomaj tehnic în perioada stării de urgență s-au trezit că nu sunt asigurate la sănătate, deși contribuțiile lor au fost plătite de angajator. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) arată că de vină este, în realitate, angajatorul. CITEȘTE MAI MULT.

Hepatita C: cine ar trebui să facă testul - Hepatita C este o afecțiune a ficatului care poate trece neobservată ani de zile. Din păcate, ea poate fi depistată atunci când e prea târziu. Specialiștii fac câteva recomandări cu privire la oportunitatea unei examinări pentru a detecta virusul hepatitei C. CITEȘTE MAI MULT.

Guvernul a dat 1 leu și 80 de bani pentru fiecare bucureștean, pe lună. Florea: Pentru COVID nu s-a dat un leu! - Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a vorbit, la DC NEWS, despre banii pe care i-a investit în pandemia de COVID-19 și cum Guvernul nu i-a ajutat cu niciun leu. CITEȘTE MAI MULT.

Iohannis, mesaj pentru toți românii: Virusul este real! Nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare prin negare - Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre criza generată de pandemia de COVID-19 în România și a făcut un apel către toți cetățenii. CITEȘTE MAI MULT.

Cele mai bune și mai proaste materiale pentru masca de protecție - O cercetare de la Universitatea Arizona, SUA, a evaluat gradul de protecție pe care-l au măștile confecționate din varii materiale. CITEȘTE MAI MULT.

O bacterie din intestin ar putea reduce riscul de boli de inimă - Oamenii de știință au descoperit că una dintre bacteriile bune din intestinul uman are potențialul de a reduce riscul de boli de inimă. CITEȘTE MAI MULT.

Diabet. Porția EXTRA care scade riscul de boală. Ce trebuie să mănânci zilnic - Chiar și o porție mică de fructe, legume sau cereale integrale, consumată zilnic, poate avea efecte benefice în prevenția diabetului de tip 2. CITEȘTE MAI MULT.

Răsturnare de situație. Decizia instanței în cazul Sorinei Pintea - Curtea de Apel București a decis în ceea ce o privește pe fostul ministrul ministru al Sănătății. CITEȘTE MAI MULT.

Slăbire. Cum te ajută apa să scapi de kilogramele în plus - Apa este vitală pentru sănătate și fără ea nu putem funcționa. Deși cu toții ne hidratăm, pentru a beneficia de efectele apei pentru slăbire, trebuie să ținem cont de câțiva factori. CITEȘTE MAI MULT.

EXPLOZIE de cazuri noi de COVID-19 în România. GRAFIC - Evoluție infectări. Scenariu crunt - În România, miercuri, am înregistrat un record de infectări cu SARS-CoV-2, 555 într-o singură zi. Sunt cinci scenarii posibile, iar cel mai trist anunță o situație devastatoare în țara noastră, cel mai puternic afectată de acest val II sau ”a doua cocoașă”. CITEȘTE MAI MULT.

Dieta moștenită de greci și italieni. Bolile de care te păzește - Cercetările arată că incidența bolilor de inimă, diabet și sindrom metabolic, pare a fi mai mică în rândul persoanelor care trăiesc în Italia, Grecia și alte țări de lângă Marea Mediterană, în comparație cu cele care trăiesc în Statele Unite. Studiile sugerează că dieta poate juca un rol. CITEȘTE MAI MULT.

Managerul Spitalului Colentina, infectat cu noul coronavirus - Remus Gabriel Mihalcea, managerul Spitalului Colentina,  are coronavirus și este internat, au confirmat, miercuri seara, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS). CITEȘTE MAI MULT

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel