Știrile amiezii - 8 iulie: cele mai importante informații din sănătate

Cele mai importante stiri din sanatate, din prima parte a zilei de 8 iulie. 


Colesterol mărit. Alimentele pe care trebuie să le eviți


Deși majoritatea recomandărilor arată că grăsimile saturate trebuie evitate atunci când aveți colesterolul mărit, un nou studiu sugerează că eliminarea carbohidraților din dietă, ar fi, de fapt, cheia pentru reducerea colesterolului. CITEȘTE MAI MULTE.  


Val de leziuni cerebrale
 
Oamenii de ştiinţă au avertizat miercuri asupra unui potenţial val de leziuni cerebrale asociate noului coronavirus după ce dovezi recente sugerează că boala provocată de acesta, COVID-19, poate cauza unele complicaţii neurologice grave, ce includ inflamaţii, psihoze şi delir. CITEȘTE MAI MULTE.  

 

Declin cognitiv. Alimentele care încetinesc îmbătrânirea creierului


Beta carotenul ar putea juca un rol important în încetinirea declinului cognitiv CITEȘTE MAI MULTE.  

 

COVID-19. Record de cazuri noi: 555 în 24 de ore

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. CITEȘTE MAI MULTE. 

 

EXPLOZIE COVID în România. Tătaru, ANUNȚ de ultimă oră. Când REVENIM la starea de URGENȚĂ? CITEȘTE MAI MULTE.  

 

Dr Mihai Craiu: Din acest moment, acești oameni sunt pe cont propriu. Nu vă bazați

Dr. Mihai Craiu a tras un semnal de alarmă legat de pericolul infectării cu noul coronavirus, pe care mulți nu îl iau în serios. CITEȘTE MAI MULTE.  

 

Austria, AVERTIZARE de călătorie pentru ROMÂNIA din cauza exploziei de cazuri de COVID

 Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri Guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări. CITEȘTE MAI MULTE.  

 

Activitatea care crește optimismul și ține depresia la distanță.

Cercetările arată că menținerea unui obicei continuu de meditație vă poate ajuta să mențineți aceste beneficii pe termen lung. CITEȘTE MAI MULTE.  


Beneficiile expunerii la soare. Cum ne protejează oasele și ne ferește de anumite boli


Un pic de soare poate aduce beneficii imense pentru sănătate. Una dintre cele mai cunoscutre efecte favorabile, în urma expunerii la soare, este favorizarea producției de vitamina D în organism. CITEȘTE MAI MULTE.  

 

Pacienții cu COVID-19 care refuză internarea trebuie să stea în izolare la domiciliu. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat ce se întâmplă cu conceidul medical al acestor pacienți. CITEȘTE MAI MULTE.


Porumbul, posibilă soluție în tratarea bolii inflamatorie a intestinului


O specie creată genetic de porumb ar oferi o soluție pentru un tratament viabil al bolii inflamatorii a intestinului.  CITEȘTE MAI MULTE.  

 

Raed Arafat, AVERTISMENT despre explozia de cazuri de COVID: Creștere COMUNITARĂ CONTINUĂ. Singura soluție. CITEȘTE MAI MULTE.  

 

Paramedicul care a impresionat bucureștenii


Un paramedic a fost aplaudat, în plină stradă, în Capitală, după ce i-a acordat îngrijiri medicale unei bătrâne care a leșinat în troleibuz.  CITEȘTE MAI MULTE.  

 

Medicul și scriitorul Vasi Rădulescu a publicat o listă cu 35 de lucruri pe care ni le recomandă pentru a avea o viață mai bună. CITEȘTE MAI MULTE.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel