Știrile amiezii - 30 iulie. Cele mai importante informații din sănătate

DC Medical vă prezintă cele mai recente informații din sănătate ale zilei de 30 iulie.

Știrile amiezii - 30 iulie:

Testul de sânge care ar depista Alzheimer înainte de apariție - Un test de sânge ar spune specialiștilor care sunt persoanele predispuse genetic să dezvolte Alzheimer. CITEȘTE MAI MULT.

Streinu-Cercel despre SARS-CoV2: Nu are de gând să iasă prea curând din circulație - Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, prof Adrian Streinu-Cercel, a declarat joi, 30 iulie, că virusul SARS-CoV2 nu va dispărea prea curând. CITEȘTE MAI MULT.

La ce să aveți grijă când cumpărați medicamente! Recomandarea lui Streinu-Cercel - Managerul Institutului Matei Balș din București, prof Adrian Streinu-Cercel, a declarat joi, 30 iulie, că peste 40% dintre candidoze sunt cu candida rezistentă la fluoconazol și sfătuiește oamenii să citească prospectul când cumpără medicamente. CITEȘTE MAI MULT.

Prof dr Ștefan Sorin Aramă despre rezistența la antibiotice: s-ar putea produce un tsunami - Prof dr Ștefan Sorin Aramă a declarat joi, 30 iulie, că omenirea se pregătește pentru furtuna perfectă. CITEȘTE MAI MULT.

Cât de periculoasă ar deveni rezistența la antibiotice. Explicația prof Alexandru Rafila - Președintele Societății Române de Microbiologie, prof Alexandru Rafila, a declarat joi, 30 iulie, că infecțiile cu germeni rezistenți la antibiotice ar devenit principala amenințare la adresa omului. CITEȘTE MAI MULT.

Nelu Tătaru, avertisment: "Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă" - Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat că ne aflăm în perioada în care „se consumă boala”. CITEȘTE MAI MULT.

Tensiunea arterială, controlată cu o anume dietă. Ce să mâncați - O dietă bogată în alimente vegetale, cu o cantitate limitată de produse de origine animală, îmbunătățește tensiunea arterială. CITEȘTE MAI MULT.

Dr Adrian Marinescu, după noul BILANȚ RECORD: De ce este mai mult decât alarmant - După bilanțul record transmis joi, 30 iulie, de Grupul de Comunicare Strategică, dr. Adrian Marinescu a tras un semnal de alarmă. CITEȘTE MAI MULT.

COVID-19. Număr RECORD de infectări. 1.356 noi cazuri - Grupul de Comunicare Strategică a anunțat numărul de cazuri de infecții COVID-29, raportate în ultimele 24 de ore. CITEȘTE MAI MULT

Alergia la polen. Șase sfaturi ca să-i faceți față - Polenul din flori, buruieni sau copaci poate declanșa simptome de rinită alergică și astm. Sezonul polenului poate dura câteva luni, iar expunerea este dificil de evitat. Cu toate acestea, există mai multe modalități de a preveni sau reduce simptomele alergiei la polen. CITEȘTE MAI MULT.

Actrița Eugenia Șerban, clipe de coșmar: "Într-o singură zi am aflat că am două tipuri de cancer" - Actrița Eugenia Șerban a avut parte de un coșmar inimaginabil în ultimele luni. A primit două diagnostice de cancer în aceeași zi și a trecut printr-o operație de 12 ore. CITEȘTE MAI MULT.

Dr Adrian Marinescu, avertisment către românii de pe litoral: trebuie să fiu atent cu cine aleg să stau la masă - Medicul Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București sfătuiește români plecați în concediu la mare să nu uite de măsurile de protecție. CITEȘTE MAI MULT.

Cum tehnologia spune dacă o femeie va naște prematur sau nu - O tehnică nouă le spune medicilor dacă o gravidă va naște sau nu prematur. CITEȘTE MAI MULT.

Prof Alexandru Rafila despre actuala situație epidemiologică: Pe 10-15 august vom avea răspunsuri - Prof Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, spune că măsurile luate acum se vor vedea abia peste două săptămâni. CITEȘTE MAI MULT.

Nevăzătoare din Cluj: este un drept al meu fără de care nu mă pot descurca - Diana Ada, o tânără nevăzătoare din Cluj, a povestit pentru DC News câteva dintre situațiile neplăcute prin care a fost nevoită să treacă, alături de câinele ei-ghid. CITEȘTE MAI MULT

 

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel