STUDIU: Abandonul universitar, de ce renunță studenții la facultate. Motivele sunt incredibile!

De ce renunță studenții la facultate. Foto: Pixabay
Abandonul universitar: Un nou studiu arată care sunt motivele cele mai importante pentru care studenții renunță la facultate.  

Studenții au diverse motive pentru a renunța la colegii și universități fără a obține o diplomă. Un nou studiu publicat în European Journal of Education (link direct studiu) a constatat, însă, că cele mai importante motive pentru a părăsi universitatea fără o diplomă sunt legate în principal de lipsa de interes a studenților în domeniul ales de studiu, precum și de așteptările greșite cu privire la conținutul studiilor lor. Problemele legate de performanța academică a elevilor par, de asemenea, importante.

Studiul sugerează potențiale măsuri pe care instituțiile de învățământ superior le-ar putea folosi pentru a ajuta studenții cu risc de abandon școlar în timp ce se străduiesc să-și termine studiile și să-și obțină diplomele.

„Fenomenul abandonului universitar este o problemă foarte relevantă și este extrem de important pentru societate, pentru instituțiile de învățământ superior și, desigur, pentru studenții înșiși. Este asociat cu o utilizare ineficientă a resurselor universităților, eșecul personal, timpul pierdut și investițiile monetare”, a declarat co-autorul Hervé D. Teguim Kamdjou, de la Universitatea din Duisburg-Essen, din Germania. 

„Oferirea de noi informații despre această problemă va ajuta universitățile să implementeze sisteme de avertizare timpurie și servicii de consiliere mai personalizate pentru a sprijini studenții cu risc de abandon școlar în timpul unui stadiu incipient de studiu”, a continuat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel