Stenturi și implanturi ortopedice, finanțate prin CNAS la Suceava

Sânge
Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a primit de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate bani pentru stenturi şi implanturi de fixare ortopedice.

Stenturi, implanturi. Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a primit de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) bani pentru stenturi şi implanturi de fixare ortopedice, a anunţat, marţi, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Claudiu Cobuz. El a spus că alocarea bugetară s-a făcut în această săptămână de CNAS, pentru derularea noului Program naţional de boli cardiovasculare cu privire la tratamentul gratuit al pacienţilor cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană (montare de stent la pacienţii cronici), SJU Suceava fiind avizat, în prealabil, de CAS Suceava pentru derularea acestuia, potrivit Agerpres.

În acest sens, CAS Suceava a încheiat un act adiţional cu SJU Urgenţă Suceava prin care a alocat suma de 210.450 lei pentru perioada rămasă până la sfârşitul acestui an, banii urmând să fie folosiţi pentru achiziţionarea materialelor sanitare necesare derulării acestui program, respectiv stenturi. Totodată, în condiţiile în care la SJU Suceava a fost completat programul de ortopedie cu tratamentul instabilităţii articulare prin implanturi de fixare, s-a alocat suma de 12.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel