Schimbările climatice, factor de decizie în a avea sau nu copii

Cercetătorii americani au observat că schimbările climatice reprezintă un factor de decizie în a avea sau nu copii.

Pentru unii oameni, schimbările climatice constituie un factor de pe lista de motive care-i determină să decidă că nu vor copii, susține Sabrina Helm, cercetătoare la Universitatea din Arizona, SUA. ”Dacă sunteți îngrijorat de cum va arăta viitorul din cauza schimbărilor climatice, evident că va avea impact asupra modului în care vedeți această decizie foarte importantă în viața voastră”, afirmă cercetătoarea. 

Aceasta a analizat comentariilor online postate ca răspuns la articole de știri scrise despre tendința în creștere a persoanelor care renunță la a avea copii din cauza problemelor legate de schimbările climatice. Apoi au discutat cu adulți cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care au spus că schimbările climatice joacă un rol important în luarea deciziei de a avea sau nu un copil.

Cea mai mare îngrijorare a celor intervievați a fost legată de supraconsum și amprenta sporită de carbon și o utilizare excesivă a resurselor care ar putea deveni mai rare în viitor, cum ar fi alimentele și apa. Apoi au fost amintite suprapopularea și ideea unui viitor incert, potrivit unui comunicat al Universității Arizona.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel