Sângele unei tinere a devenit albastru. Cum au explicat medicii culoarea neobișnuită

Sângele unei tinere a devenit albastru   Foto: dailymail.co.uk
Sângele unei tinere a devenit peste noapte albastru. Medicii au fost șocați când au văzut culoarea neobișnuită și au încercat să găsească o explicație.

O tânără de 25 de ani s-a trezit că are sângele albaastru, după ce a luat un medicament fără rețetă pentru dureri de dinți. Ea a avut o reacție adversă la calmantul ce conținea benzocaină.

A dezvoltat methemoglobinemia, o afecțiune care duce la o concentrației foarte mare de methemoglobină, o moleculă incapabilă să asigure transportul oxigenului în sânge.

Femeia din Long Island, folosise aproape întreaga sticlă de loțiune calmantă înainte de a merge la culcare, pentru a-i calma durerea de dinți, potrivit dailymail.co.uk.

Dar când s-a trezit a doua zi dimineață, s-a simțit slăbită și cu probleme de respirație, unghiile și mâinile ei aveau, de asemenea, o nunață albăstruie, așa că s-a prezentat la camera de gardă.

Elementul care i-a schimbat culoarea sângelui

Medicii care au tratat-o au explicat culoarea pielii și a sângelui albastră prin lipsa de oxigen. Chiar și ei au fost șocați când au vrut să-i recolteze tinerei sânge pentru a-i face testele necesare.

Testele au arătat că are un nivel de oxigen din sânge de doar 67% - valoarea normală fiind de obicei între 95 și 100%.

Nivelurile extrem de scăzute ale oxigenului din sânge, cunoscute sub denumirea de hipoxemie, pot provoca moarte sau leziuni cerebrale permanente, dacă nu sunt tratate.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel