REZIDENȚIAT 2020: Ministerul Sănătății pune la bătaie 6.100 de locuri. Tematica și data, anunțate oficial

UPDATE: Numărul de locuri a fost aprobat deja din martie. Ministerul Sănătății va scoate la concursul de REZIDENȚIAT 2020 un număr de 6.100 de locuri. Deocamdată, oficial au fost anunțate data organizării concursului și tematica!

Concursul de intrare în REZIDENȚIAT 2020 în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie se va desfășura duminică, 15 noiembrie 2020. Data a fost stabilită oficial. 

Ministerul Sănătății vrea să scoată la concurs 6.100 de locuri (locuri și posturi) la REZIDENȚIAT 2020, cu 1.390 mai multe față de 2019, după cum arată proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea cifrelor de școlarizare pentru anul 2020-2021 (link direct)

Hotărârea de Guvern cu cifra de școlarizare pentru anul 2020-2021 a fost aprobată oficial din martie și publicată în Monitorul Oficial. 

Tematica și bibliografia au rămas neschimbate pentru domeniul medicină, față de sesiunea anterioară, iar la domeniile medicină dentară și farmacie există modificări atât la tematici, cât și la bibliografie.

tematica și bibliografia, domeniul MEDICINĂ (link direct)

tematica și bibliografia, domeniul MEDICINĂ DENTARĂ (link direct)

tematica și bibliografia, domeniul FARMACIE (link direct)

 „Criza pandemică pe care o traversăm a evidențiat faptul că România are nevoie de cât mai mulți medici, de aceea salut scoaterea la concursul de rezidențiat a unui număr semnificativ mai mare față de anii trecuți. Vreau să le transmit încă o dată rezidenților noștri care în această perioadă luptă în linia I că sunt mândru de ei și că sunt un exemplu demn de urmat pentru colegii care vor susține concursul de rezidențiat în acest an. Sunt convins că absolvenții noștri se vor mobiliza și mai tare și vor fructifica cu succes cunoștințele dobândite în anii facultății, astfel încât să obțină rezultatele dorite. Le doresc de pe acum mult succes!" a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" din Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel