REVELION 2021. PREMIERĂ ISTORICĂ: Ce se întâmplă la biserică
30 dec 2020, 12:34

Reguli pentru participarea la slujbe. Foto: BASILICA.RO
În anii trecuți, de Revelion, oamenii făceau petreceri în restaurante sau la prieteni și stăteau până în zorii zilei. Dar erau și persoane care se duceau într-un anumit loc, lucru care, în acest an, nu mai este posibil decât la o anumită oră. 

Dacă, în pandemie, cu siguranță vor fi unii care vor merge la diferite pensiuni cu prietenii și astfel vor sfida oarecum regulile impuse de autorități, iată că pentru credincioși este primul an în care nu vor putea merge la Biserică. 

Când spun Revelion, cei mai mulți români se gândesc la șampanie, pahare care se aud ciocnind, spectacole de artificii care luminează cerul, dansuri, petreceri cu prietenii, ospățuri pe cinste, muzică dată tare, localuri pline de petrecăreți, iar lista poate continua la nesfărșit. Mulți românii vor ca atunci când ceasul arată ora 0.00 să fie în petreceri pentru a o duce așa tot anul. La toate acestea, Biserica are o altă alternativă – foarte puțin cunoscută de oameni.

Revelionul în lăcașele de cult

Pentru unii o nebunie, pentru alții un ritual repetat an de an. Devenise un obicei ca la trecerea dintre ani, în lăcașele de cult, să se oficieze o slujbă de mulțumire adresată lui Dumnezeu, slujbă ce poartă denumirea de “Te Deum”. Cu această ocazie se rosteau rugăciuni pentru anul ce-a trecut, dar și de cerere pentru anul care urmează.

Primul an în care credincioșii nu vor mai putea fi la Biserică de Revelion

Pandemia a adus o schimbare. În majoritatea bisericilor va fi oficiată...

Citește continuarea pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?