"Regina Elisabeta a murit de cancer. Devenise aproape oarbă". Robert Jobson: Spunea că nu mai cunoaște pe nimeni

Regina Elisabeta - Foto: Instagram @RoyalFamily
Regina Elisabeta ar fi murit de cancer. Spunea "nu mai cunosc pe nimeni". Dezvăluirile făcute de Robert Jobson, biograful prințesei Kate Middleton, în noua sa carte.

"Regina Elisabeta a murit în septembrie 2022 de cancer", ar fi dezvăluirea făcută de biograful familiei Windsor, într-o carte ce va fi lansată pe 1 august - "Catherine, Prințesa de Wales".

Regina Elisabeta a murit pe 8 septembrie 2022. Atunci, reprezentanții Casei Regale anunțau că "Regina a murit liniștită la Balmoral". În ziua următoare morții Reginei Elisabeta, la 10 dimineața, Charles a fost proclamat Rege.

"În ultimele luni, Regina devenise aproape oarbă", ar fi dezăluiri făcute în noua carte, în care se arată și detalii precum "mâinile reginei Elisabeta, slăbite de mielomul care o mistuie, se chinuie să țină ceainicul și, pentru a nu-l răsturna, cere ajutor personalului său și spune nu mai cunosc pe nimeni. Se știa deja că, în afară de cauza oficială - „bătrânețea” - răspândită de palat, Elisabeta a murit în septembrie 2022 de cancer".

Ce este mielomul?

Mielomul este un cancer al celulelor plasmatice. Celulele plasmatice sunt celule albe din sânge care produc anticorpi împotriva bolilor și infecțiilor din corpul dumneavoastră. Celulele mielomului împiedică producția normală de anticorpi, lăsând sistemul imunitar al organismului slăbit și susceptibil la infecții. Multiplicarea celulelor mielomului interferează, de asemenea, cu producția și funcționarea normală a globulelor roșii și albe. O cantitate anormal de mare a acestor anticorpi disfuncționali în fluxul sanguin poate provoca leziuni renale. În plus, celulele mielomului produc frecvent substanțe care provoacă distrugerea oaselor, ducând la dureri osoase și/sau fracturi. Celulele mielomului sunt produse în măduva osoasă, țesutul moale din interiorul oaselor. Uneori, celulele mielomului călătoresc prin fluxul sanguin și se colectează în alte oase din corp. Deoarece mielomul apare frecvent în mai multe locuri din măduva osoasă, acesta este adesea denumit mielom multiplu, potrivit Hematology.

Toate aceste lucruri vor fi dezvăluite de o carte foarte așteptată care va fi publicată la 1 august în Marea Britanie: o biografie a prințesei Catherine (Catherine, The Princess of Wales) scrisă de Robert Jobson și prezentată ieri în avanpremieră în Daily Mail.

Mai mult, autorul dezvăluie acum că, "în ultimele luni, Regina Elisabeta era aproape oarbă, dar consolarea ei a fost relația, care a devenit și mai strânsă, cu William. Dificultățile cu Charles au rămas nerezolvate, dar vizitele lui William și apelurile telefonice frecvente au fost un moment de bucurie. Catherine, explică Jobson, a fost cea care și-a convins soțul să mute familia mai aproape de Windsor".

Mai mult, în carte se descrie și portretul de tată a Regelui Charles. Potrivit autorului, "era un tată distant în timpul copilăriei și adolescenței lui William", în timp ce Prințesa Diana apare ca "o mamă excesiv de grijulie care și-ar fi folosit băiețelul ca pe o cârjă emoțională în timpul crizelor maritale, mai întâi, și mai târziu, în anii separării regale și ai divorțului", potrivit Corriere Della Sera.

"William i-a cerut Dianei să nu-l mai vorbească de rău pe tatăl său în prezența lui, pentru că nu voia să ia partea cuiva. Și uneori era stânjenit de anumite atitudini ale mamei sale care păreau scăpate de sub control", scrie autorul.

Mai mult, pentru că volumul este despre Prințesa Kate, autorul dezvăluie că ea a adus calm și un sentiment de siguranță în viața Prințului William, "care este foarte atent la timpul pe care îl dedică relației cu copiii săi pentru a nu repeta greșeala lui Charles - favorizarea angajamentelor de stat - care l-a făcut să sufere în copilărie".

"William vrea ca cei trei copii ai săi, atunci când vor crește, să își amintească de o copilărie a iubirii totale", spune autorul.

Mai mult, Prințesa Kate "caută întotdeauna să ia în considerare punctele de vedere ale celorlalți... și și-a croit un rol de pacificator în afacerile de familie".

Ea a fost, potrivit cărții, cea care l-a convins pe William să aibă o relație cordială, dacă nu chiar afectuoasă, cu Camilla, care era în schimb urâtă de mama sa Diana.

Date importante despre Regina Elisabeta

Regina Elisabeta a devenit moştenitoare atunci când unchiul ei, Eduard al VIII-lea, a abdicat la 11 decembrie 1936, iar tatăl ei a devenit regele George al VI-lea. Atunci, ea avea 10 ani.

Ea a urcat pe tron după moartea tatălui său, la 6 februarie 1952. În momentul decesului tatălui ei, Elisabeta se afla în Kenya într-un turneu regal. A fost încoronată la 2 iunie 1953 la Westminster Abbey, fiind prima încoronare televizată.

Regina Elisabeta a devenit cel mai longeviv monarh al Marii Britanii și a depășit cei 63 de ani, 7 luni, 2 zile, 16 ore şi 23 de minute pe care stră-stră-străbunica sa, regina Victoria, i-a petrecut pe tron

Regina Elisabeta a fost reprezentată de 15 prim-miniştri. În timpul domniei sale, au fost 14 preşedinţi americani, şi i-a întâlnit pe toţi, cu excepţia lui Lyndon Johnson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diferența dintre RMN și CT: ce trebuie să știi despre fiecare

Crossuri externe

pixel