PROBLEMĂ în programa școlară. Criticul literar Daniel Cristea-Enache: Ar fi culmea să ne imaginăm că poate fi decodată, așa cât ai clipi, de un elev
28 aug, 10:30
Criticul literar Daniel Cristea-Enache a făcut o observație importantă despre programa școlară pentru elevi.

Criticul literar Daniel Cristea-Enache și scriitorul Flaviu George Predescu au dialogat într-o întâlnire literară intitulată „De Ce Citim –Lista canonică: 100 de poeți români în 100 de ani (1918-2018)”. În cadrul emisiunii difuzate în exclusivitate pe DC News, Daniel Cristea-Enache a atras atenția asupra unei probleme din programa școlară.

”Din păcate, școala are anumite restanțe în ceea ce privește studiul poeziei. De pildă, sunt studiate poeziile cele mai dificile ale lui Ion Barbu, un autor foarte dificil, foarte ermetic. Sunt poeziile cu care și-a bătut capul întreaga critică interbelică. Ar fi culmea să ne imaginăm că o poezie la care au avut dificultăți de interpretare Călinescu, Tudor Vianu sau Lovinescu poate fi decodată, așa cât ai clipi, de un elev de clasa a X-a, a XI-a sau a XII-a. Prin urmare, din Ion Barbu ar fi trebuit să fie...”

Citește continuarea, dar și interviul cu Daniel Cristea-Enache, pe DC NEWS


Ştiri Recomandate

CARBOPLATINUM - prospect
BETAMETHASONUM - prospect
ACIDUM ALENDRONICUM – prospect
LEUPRORELINUM - prospect
Munca fizică grea crește semnificativ riscul de demență
Spitalul unde COVID suspendă concediile de odihnă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri