Urmărește dezbaterea live

Premier: Analizăm posibilitatea de a redeschide pieţele

Ludovic Orban
Prmeierul Ludovic Orban a afirmat că este analziată posibilitatea deschiderii piețelor, dar, a spus el, vor fi niște condiții.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că este analizată posibilitatea redeschiderii pieţelor, dar a subliniat că acest lucru nu va fi posibil decât cu respectarea unor norme de protecţie sanitară "foarte strictă".

"Vă spun că analizăm acuma, dar să nu o daţi încă ca o ştire, analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise. Cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât, analizăm posibilitatea de a redeschide pieţele. Sigur, sunt şi alte măsuri, dar orice decizie pe care o vom lua, o vom lua în funcţie de evoluţia epidemiei. (...) Când vom avea o analiză şi vom fi pregătiţi să luăm o decizie, o vom face publică. (...) Dar, sigur, orice redeschidere a pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecţie sanitară foarte strictă", a arătat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că nu a primit deocamdată legea care prevede redeschiderea pieţelor, în vederea promulgării, Orban a declarat că proiectul respectiv a fost atacat de către Guvern la Curtea Constituţională, notează Agerpres. "Am atacat la Curtea Constituţională, pentru că legea nu poate să schimbe o hotărâre de guvern şi o lege, să spun, care reglemenetază activitatea pieţelor nu poate să modifice o hotărâre de guvern, care este legată de starea de alertă. Şi mai sunt şi alte motive de neconstituţionalitate. (...) Da. Cred că vineri am semnat-o", a spus Orban.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel