Peste 85.000 de cazuri de febră dengue şi 75 de decese, înregistrate de la începutul anului în Bangladesh

Țânțarii transmit virusul Dengue
Şaptezeci şi cinci de persoane au murit şi peste 85.000 de persoane au fost infectate cu febră dengue în Bangladesh în acest an, relatează Xinhua.

Guvernul din Bangladesh a confirmat luni încă şapte decese ca urmare a îmbolnăvirii cu febră dengue, dintre care patru luna aceasta şi trei luna trecută, numărul deceselor ajungând astfel la 75, potrivit celui mai recent bilanţ prezentat de Direcţia Generală a Serviciilor de Sănătate (DGHS) din cadrul Ministerului Sănătăţii, notează Agerpres. 

Potrivit DGHS, luna aceasta au fost înregistrate 14.191 de noi cazuri de febră dengue, după ce 52.636 de persoane au fost infectate cu boala transmisă de ţânţari luna trecută, mai mult decât numărul total de pacienţi înregistraţi în decursul anilor trecuţi.

Un număr total de 461 de noi cazuri de febră dengue, între care 143 în Dhaka, au fost raportate în decurs de 24 de ore până luni la ora 08:00 locală, au arătat datele DGHS.

Îmbolnăvirile cu febră dengue au luat o turnură alarmantă în Bangladesh, cu un număr total de 85.288 de cazuri în perioada 1 ianuarie - 23 septembrie, comparativ cu 10.148 de cazuri şi 26 de decese în ţară anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel