Pele, LEGENDA fotbalului mondial, s-a vaccinat anti-COVID-19. Primele declarații

FOTO instagram
Pele, legenda fotbalului brazilian şi mondial, a fost vaccinat împotriva Covid-19, marţi, 2 martie, şi a descris această zi ca fiind una de "neuitat", relatează AFP.

Triplul campion mondial, în vârstă de 80 de ani, a profitat de această ocazie pentru a-şi îndemna compatrioţii să nu lase garda jos în faţa unei pandemii care ucide peste 1.100 de persoane pe zi în ţara sa.

Pele, primele declarații

"Astăzi a fost o zi de neuitat. Am fost vaccinat!", a scris Edson Arantes do Nascimento, alias Pele, pe contul său de Instagram. Mesajul său a fost însoţit de o fotografie înfăţişându-l cu mască de protecţie şi cu degetul ridicat în semn de victorie, în timp ce un cadru medical îl vaccina.

Serviciul de presă al fostului mare fotbalist nu a precizat însă unde a avut loc vaccinarea, ce tip de vaccin a fost utilizat şi nici dacă este la prima sau a doua doză.

Singurul fotbalist din istorie care a câştigat trei Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970), Pele este izolat la domiciliul său din Sao Paulo de la debutul pandemiei, care a făcut deja 255.000 de morţi în Brazilia.

Starea de sănătate a lui Pele s-a degradat constant în ultimii ani, fosta vedetă a lui Santos limitându-şi ieşirile în public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel