Neurochirurgul Vlad Ciurea, despre noviciok: A fost creată ca o armă chimică biologică

Prof dr. Alexandru Vlad Ciurea
Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, spune că substanța cu care ar fi fost otrăvit Alexei Navalnîi, a fost creată ca o armă chimică biologică.

“Discutăm dacă este sau nu posibil ca acest noviciok să producă o modificare într-o persoană. Această substanță „noviciok” înseamnă „noul venit, noua substanță”. Aceasta a fost creată nu numai de un savant sovietic, Vladimir Uglev, ci de un colectiv. A fost realizată în laborator, se pare, ca o armă chimică biologică în războaie. Această armă este foarte periculoasă. Dar, în același timp, Moscova a semnat niște tratate clare în care spun că niciodată nu vor folosi o asemenea armă chimică. Nu cred că și-au încălcat acest lucru în legătură cu o persoană atât de importantă. Această substanță este neurotoxică. Ce înseamnă? Să zicem că este în apă, ceai, coca cola, orice băutură din care am ingerator. Din stomac ajunge ajunge până în creier. Este neurotoxică. Ce se întâmplă? Eu sunt celula nervoasă și întrerupe legătura între mine și altă celulă nervoasă. Eu nu mai dau mâna cu dumneavoastră. Am oprit aici. Mi-a blocat transmisia. Atunci, tot organismul se prăbușește. Dintr-o dată inima începe să nu mai funcționeze, își încetinește bătăile - așa spune în tratate – respirația începe să scadă, toate funcțiile organismului, oboseală majoră și moare prin asfixiere. Dacă era această substanță, până acum domnul (Navalnîi – n.red.) era îngeraș, indiferent de Spitalul Charite din Berlin, care este un spital superb, sau de alt lucru. Că a băut sau nu tot ceaiul, asta este o substanță foarte periculoasă. Unde sau la ce se folosește, nu pot să știu”, a declarat Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea la DIGI 24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel