Moșii de vară. SUPERSTIȚII: ce se întâmplă dacă plouă azi

Ploaie  FOTO: pixabay
Moșii de vară se sărbătoresc sâmbătă, 19 iunie. Azi, în biserici se oficiază Liturghii pentru pomenirea celor dragi care nu mai sunt. 

Moșii de vară. Tradiția spune că de Moșii de vară, sărbătoare care cade azi, sâmbătă, 19 iunie, se oficiază Sfinte Liturghii, urmate de slujbe de pomenire generală a tuturor rudelor noastre trecute la viaţa veşnică, moşii şi strămoşii familiei. Azi se dă pomană colivă sau colaci unși cu miere, dar și vase și căni din lut umplute cu cireșe, vin, apă sau lapte cu orez/

De Moșii de vară se pomenesc toţi strămoşii şi moşii din familii la slujba de parastas care se săvârşeşte în toate bisericile, la finalul Sfintei Liturghii.

Tradiția din popor spune că de Moșii de vară, seara, nu este bine să mergi la fântână sau să treci printr-o răscruce de drumuri izolată, fiindcă se spune că pe acolo trec duhurile rele. Și ar fi bine ca în noaptea Moșilor de vară să dormi acasă.

Se mai zice că dacă plouă în ziua Moşilor de Vară, recolta anului va fi foarte bogată, arată DC News.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel