Caracterizate de lipsa unui...
„Pierdem un copil la fiecare şase ore, un copil care nu a împlinit vârsta de un an. O treime din decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe de investiţii în secţiile de nou-născuţi şi în programele de suport pentru mamă şi copil", sunt cuvintele Gabrielei Alexandrescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Salvaţi Copiii România, citate de Agerpres.
Potrivit acesteia, o treime din decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe de investiţii în secţiile de nou-născuţi şi în programele de suport pentru mamă şi copil.
Gabriela Alexandrescu precizează că, în Uniunea Europeană, doar România, Malta şi Bulgaria au o rată a mortalităţii infantile mai mare de 5 la mie. În România e de 6,7 la mie.
„Sunt maternităţi în care echipamentele, din păcate, sunt încă foarte vechi, am văzut incubatoare fabricate în '77 sau chiar '67, am văzut ventilatoare pentru nou-născuţi foarte vechi şi cu ele supravieţuirea copiilor în condiţii bune nu poate fi asigurată", a declarat președintele Asociației Salvați Copiii România, într-o conferinţă de presă susţinută la Spitalul "Sf. Pantelimon", în contextul celui de-al VIII-lea an al campaniei de reducere a mortalităţii infantile în România.
Vestea bună, adaugă acesta, e că prin investiţii şi dezvoltarea de programe comunitare, mortalitatea infantilă în România a scăzut.
Gabriela Alexandrescu a anunţat că, în 2019, Salvaţi Copiii va ajunge în 49 de maternităţi şi va achiziţiona 115 echipamente, fiind deja strânsă suma de 4,5 milioane de lei care vor fi direcţionaţi către maternităţi din toată ţara:
„Toate aceste echipamente sunt stabilite ca fiind urgenţele necesare pentru a-şi aplica actul medical cât mai bine. De-a lungul acestor ani vom ajunge în 96 de maternităţi, cu 630 de echipamente, sperând să asigurăm o venire pe lume mai caldă şi mai bună pentru 72.000 de nou-născuţi. Este al cincilea an de dotare pe care îl realizăm aici, la Spitalul "Pantelimon". Azi donăm un ventilator neonatal, o masă radiantă, o lampă de fototerapie cu sistem de fototerapie şi o hotă cu flux laminar, cu valoarea totală de 294.000 de lei, care se adaugă unei dotări din anii anteriori, în valoare de 366.000 de lei".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...