Mătreața: 4 remedii casnice, ieftine și eficiente ca să scapi de ea definitiv

Mătreața
Iată patru remedii rapide și ieftine împotriva mătreței. 

Mătreața este una dintre cele mai neplăcute probleme pe care ne așteptăm să o rezplvăm repede și simplu. Nu doare, nu ne îmbolnăvește, doar ne face să ne simțim jenați dacă își face apariția pe haine în momente delicate.

Există multe remedii casnice simple și ieftine, care pot ajuta la ameliorarea descuamării, a mâncărimii și a uscăciunii scalpului:

1. Șamponați frecvent - Curățarea zilnică cu un șampon ușor va scădea acumularea de ulei și celule și este adesea tot ceea ce este necesar pentru a ține sub control cazurile mai ușoare de mătreață. Utilizați apoi un balsam bun.

2. Oțet - nu este doar pentru salate - Un alt remediu preferat de casă pentru mătreață este oțetul (alb, cidru de mere etc.). Doar amestecați oțetul cu puțină apă. Se toarnă peste păr, se masează și se clătește.

3. Listerine - Pe lângă împrospătarea respirației, apa de gură Listerine poate fi un tratament eficient pentru mătreață. Udați-vă scalpul, masați cu Listerine, înfășurați părul într-un prosop timp de aproximativ cincisprezece minute și apoi clătiți.

4. Zeamă de lămâie - Când vă spălați pe cap, adăugați o linguriță de suc de lămâie proaspătă la clătirea finală. Acest remediu util nu numai că combate acumulările uleioase pentru a preveni mătreața, ci lasă și părul strălucitor.

Deși mătreața este în esență o problemă cosmetică inofensivă, uneori poate fi legată de afecțiuni ale pielii mai grave, cum ar fi psoriazisul sau dermatita seboreică, care poate fi atât dureroasă, cât și inestetică. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă apar forme mai rezistente de mătreață, mai ales dacă este însoțită de mâncărime severă sau roșeață.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel