Mare atenție la Echinaceea! Poate bloca sistemul imunitar, dacă este administrată greșit

Echinaceea a fost şi este considerată un adevărat antidot împotriva infecţiilor, datorită acţiunii imunostimulatoare pe care o manifestă. Cu toate acestea, poate bloca sistemul imunitar, dacă este administrată greșit. 

"Echinaceea este o plantă extrem de inteligentă. Ea modulează sistemul imunitar, ştie când să-l activeze, ştie când să-l oprească, pentru că răspunsul imunitar este unul complex, trebuie să fie pregătit să se lupte şi să îndepărteze factorii nedoriți, agenții patogeni, dar trebuie să se şi oprească atunci când agentul patogen a ieșit din raza lui de acțiune.

Sunt două tipuri de celule imunitare: celule imunitare helper (care activează răspunsul imunitar) și celule imunitare supresor (care opresc răspunsul atunci când pericolul a fost îndepărtat).

Citește și Echinaceea, un adevărat antidot împotriva infecţiilor. Ce nu știai despre această plantă vindecătoare

Echinaceea, prin echinacozidă, (compusul activ al echinaceei) ştie să moduleze acest răspuns, ştie când să activeze, ştie când să oprească răspunsul imunitar.

Studii clinice care s-au dezvoltat la Universitatea de Medicină din Harvard au arătat că Echinaceea administrată într-un dozaj maximal mai mult de două luni de zile deja lucrează numai pe celule supresor şi blochează răspunsul imunitar. De aceea, are limită de administrare.

Terapiile cu Echinacea pentru modularea imunității se administrează primăvară și toamnă în cure de câte două luni, cu patru luni de pauză. Această cură cu Echinaceea se adresează absolut tuturor categoriilor de pacienți.

Cum se poate utiliza Echinaceea

 

Se poate folosi Echinacea şi în stare acută ( Ex: răceală, viroze). De exemplu: tinctura de Echinacea luată o linguriță la 2 ore în prima zi (în partea de trezire, nu şi noaptea) și în următoarele zile de 3-4 ori pe zi câte o linguriță limitează foarte mult perioada de boală. La copii sau la adulți se recomandă sub formă de tinctură. Doza uzuală la copii este o picătură de tinctură per kilogram corp/zi, dar creşte un pic şi frecvență și doza în prima zi administrare pentru a avea o limitare a bolii care să conteze, adică în loc de 7 zile să avem 4.", a explicat dr. Adriana Tatomirescu, medic specialist igiena alimentației, cu competență în apifitoterapie, potrivit doctorulzilei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel