Lucruri simple care vă mențin sănătoși. Dr Vasi Rădulescu: să înveți să ai grijă de tine

Bucurie
Medicul Vasi Rădulescu îi sfătuiește pe oameni să învețe să-și facă timp pentru ei. 

Medicul cardiolog îi sfătuiește pe oameni să nu uite să fie recunoscători, să vadă printre zgomotul zilnic și să-și acorde timp să se bucure de lucrurile mărunte.

”Să ai recunoștință că, printre mult rău, ai avut parte și de mult bine.

Să înveți să ai grijă de tine.

Să înveți să-ți oferi timp. Timp bun. Pentru tine.

Să ai un gând de liniște și smerenie pentru cei care acum nu mai sunt.

Să te bucuri de lucrurile mărunte.

Să prețuiești adevărul.

Să muncești cu sens, realizând ceva valoros pentru tine și cei din jur.

Să stai departe de zgomotul de atâtea feluri.

Să iubești”, scrie medicul Vasi Rădulescu pe rețelele sociale.

Mișcarea e esențială pentru o viață sănătoasă. O spun și o recomandă toți medicii. Doctorul cardiolog Vasi Rădulescu pledează, încă o dată, pe rețelele sociale, pentru a face sport.

”De o săptămână am reluat alergarea de la 5 dimineața. Mi-am propus minimum 10 km pe zi. Tu ce faci pentru sănătatea ta? Nu e obligatoriu să alergi. Important e să faci orice tip de mișcare poți. Eu alerg pentru că fac asta de mult timp, sunt atletic, mă simt grozav când alerg, nu am probleme articulare, nu am surplus de kilograme care să solicite în plus aparatul locomotor. 45 de minute de mișcare susținută sunt sănătate curată”, notează acesta.

Specialistul explică și efectele pozitive ale mișcării asupra organismului:

”Tot ce e peste 40 de minute se pare că stimulează și creierul - se dezvoltă sinapsele, apar neuroni noi. Iar sistemul cardiovascular (desigur, să ai aprobare de la medic dacă există probleme speciale, dar îți spun că și după un infarct sau fibrilație atrială, mișcarea e recomandată la anumite niveluri) îți va mulțumi zilnic. Mișcare, mișcare, mișcare. Înăuntru, afară, unde poți. Ai grijă de corpul tău. Cum îl întreții așa îl ai”.

Antrenoare de pilates, Cori Grămescu enumeră câteva motive pentru care e bine să faci sport. Este bine cunoscut faptul că sportul este esențial în procesul de slăbire deoarece consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea, însă acest are multiple beneficii și asuprea sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel