Prostata este o glandă mică, de...
Executivul a aprobat astăzi un document pentru actualizarea listei de medicamente gratuite și compensate cu un număr de 39 molecule inovative destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, leucemii și limfoane, aplazie medulară, pacienți cu boli autoimune, afecțiuni rare, diabet, HIV/SIDA, pacienți cu transplant. Cele mai multe medicamente din cele introduse în listă, un număr de 29 denumiri comune internaționale, sunt destinate pentru tratarea bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate pentru oncologie, tratament şi monitorizare a persoanelor cu infecție HIV/SIDA, programul național de boli neurologice, programul național de diabet zaharat, cel de boli rare și sepsis, programul naţional de transplant de organe, țesuturi şi celule de origine umană pentru transplant medular, transpalnt de cord, transplant hepatic, tansplant renal, transplant combinat de rinichi şi pancreas, transplant de celule pancreatice, transplant. “Continuăm procesul de creştere a accesului pacienţilor cu afecțiuni cronice grave la tratamente de ultimă oră prin extinderea listei de medicamente compensate și gratuite. Cele mai multe medicamente de ultimă generație introduse în listă sunt destinate pacienților cronici tratați în cadrul programelor naționale de sănătate”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
Hotărârea de Guvern intră în vigoare la 1 ianuarie 2021, pentru medicamentele incluse necondiționat fără impact bugetar sau cu impact bugetar neutru și începând cu data de 01.02.2021 pentru medicamentele incluse condiționat de încheierea contractelor cost-volum/cost-volum-rezultat si pentru medicamentele incluse necondiționat, dar cu impact bugetar.
Hotărârea privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate, a fost aprobat în ședința de azi a Executivului, la propunerea Ministerului Sănătății.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Prostata este o glandă mică, de...
Acest ceai scade tensiunea arterială...
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru trece prin...
Tăieturile de hârtie: cu toții le-am...
Tromboza reprezintă formarea unui...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Consecventă cu angajamentul său de a...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...