Kiwi, fructul care scade colesterolul: cum trebuie să-l consumi

8 alimente care te SCAPĂ de insomnie. Tu le consumi?, FOTO pexels
Fructul kiwi are o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar unul dinte ele este acela că scade colesterolul. Pentru asta, însă, trebuie consumat cu tot cu coajă. Chiar dacă pare greu de crezut, există un mod în care nu veți simți niciun gust neplăcut, spun specialiștii.

Kiwi, fructul cu pulpa verde și coaja păroasă, maro, nu este doar foarte gustos, ci și foarte sănătos. De exemplu, fructele kiwi sunt adevărate bombe de vitamine, sunt pline de vitamina C și conțin potasiu. Deși toată lumea îi curăță coaja înainte de a-l consuma, experții spun că pentru a beneficia din plin de toate beneficiile pe care le aduce, este indicat să fie consumat cu tot cu coajă, precum merele.

Știm cu toți, coaja unui măr conține cele mai multe vitamine. Cu toate acestea, este greu de crezut că este mai bine să nu decojiți un kiwi. Dar, precum în cazul merelor, coaja este cea mai sănătoasă parte a fructului kiwi. Da, stratul acela păros este foarte bun, spun experții. Dar cum poate fi transformat în ceva comestibil, tot experții răspund. Iată ce sun ei, mai întâi, despre beneficii:

Coaja este plină de fibre, ceea ce este bun pentru digestie. Această fibră are, de asemenea, un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol, potrivit Health Net. Cu toate acestea, mulți oameni nu vor să mănânce acea piele păroasă, deoarece nu are un gust bun.

Există, însă, o soluție: curățați părul de pe coajă și clătiți bine fructele.

Vă întrebați acum de ce coaja este atât de sănătoasă? Vă putem spune. Coaja de kiwi conține multă vitamină C și, de asemenea, multă vitamină E. De asemenea, este bogată în fibre, ceea ce este bine de știut. Dacă aveți mici probleme să mergeți la toaletă,  mâncând coaja fructelor kiwi, vă puteți asigura că intestinele sunt din nou în regulă. Dar acestea nu sunt toate avantajele. Substanțele din coaja fructului kiwi au, de asemenea, un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol!

Începeți cu un kiwi galben - acestea au mai puține fire de păr. Dacă după curățarea firelor de păr, mai rămân, totuși, firicele mici neplăcute, există și o soluție simplă: puneți fructele într-un blender cu iaurt sau lapte și adăugați coaja. Veți obține un smoothie gustos și sănătos!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel