Jurnalistă aflată în izolare la o pensiune, reclamă că a fost agresată de proprietari

O jurnalistă aflată în izolare reclamă că a fost abuzată fizic și psihic de patronii pensiunii în care a plătit pentru a sta izolată 14 zile la întoarcerea în țară, conform legii.

Jurnalista a lansat un apel disperat, acuzând că a fost abuzată fizic și psihic de către patronii pensiunii din Cluj la care a fost cazată pentru a petrece cele 14 zile de izolare, la întoarcerea în țară din Anglia. Femeia susţine că se simte rău pentru că nu poate mânca, asta pentru că proprietarii pensiunii nu i-ar fi asigurat condiţii minime. Mai mult, ea susţine chiar că proprietarii ar fi abuzat-o fizic şi psihic. Deşi a apelat 112 şi a chemat atât Poliţia cât şi Direcţia de Sănătate Publică, femeia spune că nimeni nu a contactat-o până acum. Jurnalista a filmat condițiile din pensiunea clujeană unde a rezervat o cameră pentru a putea petrece cele 14 zile de izolare cerute prin lege.

„M-au îmbrâncit și lovit”

Jurnalista Oana Silviana Crăciun spune că proprietarii au agresat-o fizic: „Am fost strânsă cu uşa şi au intrat peste mine în cameră. M-au îmbrâncit şi lovit!. În momentul în care mi-am solicitat drepturile, au început să îmi adreseze injurii, să fiu făcută nesimțită, nenorocită, să plec de unde am venit. Am fost strânsă cu ușa și au intrat peste mine în cameră. M-au îmbrâncit și lovit”, spune Oana Silviana Crăciun
Femeia spune că a plătit 2.000 de lei, bani pentru care nu a primit niciun bon fiscal și nici nu a semnat vreun contract. De asemenea, mai reclamă că nu are încălzire și apă caldă, că nu are frigider, iar în imagini arată cum un frigider mic a fost adus și pus în fața ușii de la cameră. Nu poate nici să gătească, nefiind dotată camera cu bucătărie. Cu toate acestea, fiind în carantină, nu poate părăsi camera.
„Niciun reprezentant DSP nu s-a deplasat să constate situația mea la adresa pensiunii. Voi face sesizari scrise către ITM, ANAF, ANPC şi toate autorităţile responsabile de aplicarea legii Covid.
 Doresc să spun toate astea în mod public și totodată să arăt abuzurile la care am fost supusă în ultimele zile. Am fost umilită pe banii mei, și sunt în continuare umilită! Informațiile către DSP au fost transmise prin Poliție, niciun reprezentant nu a luat legătura cu mine prin telefon.
În România anului 2020 te întorci în ţara ta unde eşti înşelat pe timpul şi pe banii tai. Eu ar fi trebuit să rămân in Cluj, pentru că am lucrat în Cluj, de aici am plecat. Nu am fost testată de COVID!
În acest moment sunt în maşină şi mă deplasez către casa bunicilor mei unde nu deţin condiţii optime de trai. Potrivit legii, DSP ar fi trebuit să mă sprijine să ma transfer către o altă locație din Cluj. Fiind în izolare, eu nu puteam fizic închiria nimic. Nu am fost testată de Covid. Aseară când am solicitat ambulanta, mi s-a spus: nu aveți nimic, nu aveti nevoie de test. Nu mi s-a luat temperatura”a spus jurnalista la Antena 3.

Apel către autorități

Oana Silviana Crăciun face un apel către autorităţi pe pagina sa de Facebook. În urmă cu puțin timp, ea a scris că situația ei încă nu s-a finalizat. „Precizez ca nu dețin din partea Poliției Române nicio hârtie oficială de deplasare către adresa specificată de DSP.
Niciun reprezentant DSP nu m-a contactat telefonic pentru a expune situația în care mă aflu. Pe durata izolării in Cluj, eu nu aveam voie fizic să mă deplasez pentru a-mi închiria un alt spațiu.
Potrivit legii Covid, autoritățile publice trebuie să dispună deplasarea și să ofere condiții pe durata carantinării, aflându-ma într-o situație de forță majoră datorită camerei închiriate.
Totul pe banii mei, pe timpul meu. Umilită și cu banii dați. În acest moment vreau să fac public către toate posturile de televiziune naționale situația mea.
Update ora 14.00 - mă deplasez către DSP Cluj, pentru că niciun reprezentant al acestei instituții nu a fost capabil să citească sesizarea scrisă făcută în cursul acestei dimineți și să modifice o derogare”, a scris ea pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel