Galaţi: Echipamente medicale noi, de peste 2,5 milioane lei, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

Un nou lot de echipamente medicale a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei", valoarea investiţiei fiind de peste 2,5 milioane lei, se arată într-o informare transmisă, joi, de biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un videoendoscop compatibil cu sistemul Pentax, un ecograf multidisciplinar, o masă ginecologică, monitoare de funcţii vitale şi un aparat de radiologie cu braţ mobil. De asemenea, în perioada următoare va ajunge şi o trusă complet echipată pentru intervenţii laparoscopice, notează Agerpres. 

"Continuăm să aducem aparatură medicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. Sunt dispozitive dotate cu cele mai noi tehnologii medicale. Unul dintre echipamente va intra în dotarea secţiei de Neurologie, deoarece a crescut foarte mult incidenţa accidentului vascular cerebral. Este vorba de ecograful multidisciplinar, care dispune de toate softurile necesare pentru realizarea investigaţiilor neurologice. Acest echipament va ajuta medicii să stabilească mult mai bine cauzele care au provocat un accident vascular cerebral şi dacă se impune o intervenţie chirurgicală. Pentru secţia de Terapie Intensivă am achiziţionat un aparat de radiologie cu braţ mobil, care permite investigaţii chiar la patul bolnavului. În câteva zile vom aduce un aparat medical similar şi pentru secţia de Neonatologie', a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Valoarea echipamentelor medicale este de 2.572.842 de lei, fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi CJ Galaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel