Focar E. coli: 17 persoane îmbolnăvite, cauza ar putea fi o salată gata preparată

Oficialii de sănătate publică investighează un focar de E. coli care a infectat cel puțin 17 persoane din opt state din SUA, a anunțat miercuri Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor. 

Cazurile, care includ șapte spitalizări, s-au extras în Arizona, California, Colorado, Idaho, Maryland, Montana, Washington și Wisconsin, potrivit CDC. Nu au fost raportate decese, anunță CNN
Doi dintre cei spitalizați au dezvoltat un tip de insuficiență renală - sindromul uremic hemolitic - cunoscut ca fiind asociat cu acest tip particular de bacterii, E. coli O157: H7.
Bacteria produce o toxină care provoacă simptome precum diaree sângeroasă, vărsături și crampe de stomac, de obicei în câteva zile de la înghițirea insectelor. De obicei, acest lucru se rezolvă într-o săptămână, dar uneori se poate agrava și poate dura mai mult.

Oficialii din domeniul sănătății din Maryland așteaptă să vadă dacă E. coli se găsește într-un pachet de salată de pui gata preparată marca Ready Pac, care a fost găsit în casa unui pacient. În timp ce pacienții din Maryland raportează că au mâncat acest produs, cei din alte state nu. CDC recomandă oamenilor să nu mănânce sau să vândă acest anumit produs cu data „a se consuma pâna la " 31 octombrie.

O declarație de miercuri de la Bonduelle Fresh Americas a declarat că salata care este investigată este Ready Pac Foods Bistro, Pui crescut fără Antibiotice Salată Caesar 2 / 6.25oz, lot nr. 255406963, UPC # 7774527249. A fost vândută doar la Sam's Club, a spus compania.

"Continuăm să colaborăm cu toate agențiile de reglementare pentru a urmări originea acestei contaminări cât mai repede posibil pentru a reduce impactul asupra consumatorilor", a spus compania în declarația sa, adăugând că testează toate verzele și nu au niciun fel de pozitiv de E Coli.
CDC continuă să investigheze pentru a vedea dacă alte produse pot fi cauza focarului

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel