Credeai că fără cafea nu poți începe...
Excesul de fier, denumit și hemochromatoză, poate provoca o serie de simptome. Multe dintre acestea implică alte afecțiuni de sănătate, ceea ce îngreunează diagnosticul în unele cazuri. Semnele de avertizare pot include oboseală, dureri articulare, frecvență cardiacă neregulată și căderea părului. Bolile și afecțiunile care pot avea o relație cu excesul de fier includ diabetul, osteoporoza și hipotiroidismul, spune Iron Disorders Institute. Se pare însă că supraîncărcarea cu fier nu are nicio legătură cu vederea.
Vederea
Chiar dacă vederea rămâne probabil neafectată direct de supraîncărcarea cu fier, condițiile aferente vă pot afecta vederea. Diabeticii au un risc crescut pentru glaucom, o afecțiune în care presiunea oculară afectează vederea laterală. Diabeticii prezintă, de asemenea, un risc crescut pentru cataractă și retinopatie diabetică, iar aceste afecțiuni oculare pot provoca modificări semnificative ale vederii, inclusiv orbire. Hipotiroidismul poate afecta și ochii, o afecțiune cunoscută sub numele de boala Graves. Această afecțiune poate provoca uscăciunea ochilor și vedere dublă
Doza Zilnică Recomandată
Bărbații au nevoie de un aport de aproximativ 8 mg fier în fiecare zi, iar femeile necesită aproximativ 18mg. Aceste cerințe pot varia în funcție de sănătatea și de modul în care corpul procesează fierul. Medicul dumneavoastră vă poate informa despre o cantitate zilnică de administrare, special nevoilor dumneavoastră. Dacă aveți suprasarcină de fier, medicul vă poate recomanda să evitați consumul de cantități mari de alimente bogate în fier. Unele dintre aceste alimente includ cereale fortificate cu fier, soia, linte, ficatei de pui și stridii.
consideraţii
Contactați medicul dacă aveți modificări ale vederii. Este posibil ca modificările să nu indrume medicul către suprasolicitarea fierului, dar medicul îți poate evalua starea pentru a determina cauza modificărilor din vedere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Credeai că fără cafea nu poți începe...
De ce sună medicamentele ca niște...
Ai șters vreodată telefonul cu spirt?...
Adevărul despre proteine: cât de mult...
Comisia Europeană a aprobat vaccinul...
Endometrioza, o boală tot...
O aplicaţie de monitorizare şi...
Această boală subdiagnosticată și...