Dr Cătălin Denciu, medicul erou ars în incendiul de la Piatra Neamț, a fost detubat. Rămâne la Bruxelles

Dr Ioan Cătălin Denciu. Foto: BZI
Dr Cătălin Denciu, medicul erou care a intrat în flăcări ca să-și salveze pacienții din Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț a fost detubat.

La o lună de la incendiul din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț, în urma căruia 10 oameni și-au pierdut viața, medicul Ioan Cătălin Denciu, care a intrat în flăcări pentru pacienții săi, a fost detubat.

El este internat la Bruxelles, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din capitala Belgiei, pentru că avea arsuri pe 75% din suprafața corpului.

Medicii belgieni au reușit să-i refacă piciorul drept, dar dr Cătălin Denciu mai are nevoie de multe intervenții chirurgicale pentru arsurile pe care le are pe restul corpului și, din păcate, încă nu a trecut de perioada critică.

De câte ori suferă intervenții chirurgicale, el este din nou intubat, pentru că perațiile sunt foarte dureroase, a anunțat Digi24. Începând de vineri, el a început să facă și kinetoterapie. Soția lui este în Belgia și are voie să-l viziteze aproape zilnic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel