De ce să pui vodka în mâncare când gătești cu roșii sau bulion: trucuri pe care orice gospodină trebuie să le știe

Supă de roșii cu crutoane. Foto: Pixabay
Tu știai acest truc?  Orice gospodină ar trebui să-l pună în aplicare. Rezultatul va fi excelent. Iată cum funcționează.

Dacă pregăteşti carnea pe un fund de lemn, udă-l înainte. Dacă lemnul e uscat, acesta "absoarbe" umiditatea din carne.

Când tai pieptul de pui pentru a-l găti cu ceapă şi sos de roşii, nu îl condimenta până nu se albeşte carnea! Altfel, se întăreşte.

Sosurile în care se pune smântână nu se fierb niciodată pe flacără ori în clocote mari. Vasul se aşază peste altul cu apă ce clocoteşte la foc domol şi se amestecă fără întrerupere cu o lingură de lemn.

Dacă folosiţi ceapă călită în tocătura de chifteluţe, când ceapa are culoare aurie, picuraţi o lingură de apă caldă şi lăsaţi-o să fiarbă până când se evaporă. Ceapa nu se va mai simţi în preparat şi va avea gust dulce.

Înainte de a aşeza pe grătar bucăţi de ficat ori de rinichi de vită, ţineţi-le o oră în lapte dulce, nefiert. Pentru un rasol consistent, puneţi carnea în vasul cu apă clocotită. Dacă doriţi o supă consistentă, aşezaţi-o pe foc în vasul cu apă rece.

Carnea nu se va săra cu mult timp înainte de a o găti ca să nu lase zeamă, deoarece, pierzând sucul, gustul devine fad şi se reduc din proprietăţile nutritive. Pieliţa de pe ficat se scoate uşor dacă se cufundă ficatul un minut în apă fierbinte. Ficatul nu se sărează înainte de a-l prăji, altfel se întăreşte.

Citește continuarea pe DC NEWS și află de ce să pui vodka în mâncare când gătești cu roșii sau bulion

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel